Hoppa till sidans innehåll

Christoffer vann i Eskilstuna

2017-04-21 13:19
Under påskhelgen spelades Junior Masters i Eskilstuna och Seniortouren i Ängelholm. I båda tävlingarna tog sig Stockholmare vidare till finaldagen.
  • Uppdaterad: 2017-04-21 13:43

I Junior Masters deltog många Stockholmsungdomar med bravur. Distriktet fanns representerat i samtliga finalsteg. I flickklassen slog Regina Siverling, AIK, ut hemmaspelaren Elisabeth Norkvist, Force för att ta sig vidare till den slutliga finalserien. Väl där ville det sig inte riktigt och Regina fick ge sig på en fin andraplats efter Judith Friman från Högland som tog hem det hela.

I junior/u23 nådde AIK:s Anton Gehlin längst då han tog sig till semifinal innan han fick se sig utslagen av IKW/Köpings Viktor Danielsson. Det innebar en fin bronsplats.

I den yngre pojkklassen slog Jesper Gren, SIK, ut William Berggren, Varta, för att ta sig vidare till final där Christoffer Cranser, Kings Pin, väntade. Christoffer gick ut hårdast och skaffade sig ett försprång men mot slutet av serien hade Jesper chans att komma ikapp med en strike i nionde rutan. Det blev ingen strike men väl en silverplats för Jesper medan Christoffer rullade in säkra 237 mot 215 och tog hem segern.

Läs mer på swebowl: Jämna finalmatcher i Junior Masters

Samma helg spelades final i Ängelholms seniortourtävling. Med tanke på att en knapp handfull Stockholmare hade kvalificerat sig för finalspel var det mycket glädjande att se två Stockholmare i topp i det andra finalsteget och därigenom ta sig vidare till karusellerna. Stefan Yngström, Stureby, ledde efter andra finalsteget och tog sig till sista karusellmatchen där han fick kliva av på en fin tredje plats. Karl-Johan Mattsson, HIF, blev femma.

Läs mer på swebowl: Charles Nylund vann i Seniortouren

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
SvBF:s videokanal:
 SBHF.se
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Bowling of hope 2016

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link