Hoppa till sidans innehåll

Dubbla guld till Sundbybergs IK

24 MAJ 2019 11:16
När elitklasserna avgjordes på torsdagskvällen så kom 13 elitdamer och 23 elitherrar till start. För en liten större utmaning för våra elitspelare hade en tuffare profil tagits fram.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2019 11:16

Fridde inledde med att gratulera B-K Eva till deras fina placering och prestation i SM-slutspelet. Han hälsade också Hammarby välkommen tillbaka till finrummet.

Damerna spelade 6 serier i finalsteg 2 och topp 3 gick direkt till stegfinal. Det växlade en del i toppen mellan serierna men till sist stod det klart att Sundbyberg, som hade fem spelare i finalen, var formstarkast och klarade att ta alla tre platserna till stegfinalen. Det blev jämnt mellan placeringarna och närmast utanför var Erika Svensson, B-K Eva som missade med 16 poäng. 

I första matchen möttes Sanna och Lina och det avgjordes inte förrän i sista rutan när Sanna hade chansen att vinna men tyvärr blev det inte den striken som behövdes och Lina gick vidare från stegen. 

I finalmatchen väntade Annika Kilander och efter en resultatmässig bra första serie i stegfinalen sjönk siffrorna men nerven bestod. Även här kunde det avgöras med ett bra resultat av Annika i sista rutan men det blev till sist Lina som kunde vinna sitt tredje DM-guld i karriären! Stor Grattis till Lina och till Sundbyberg till sin trippel, inte en vanlig syn att alla tre medaljörer kommer från samma förening. 

På herrsidan gick man vidare på 1145 efter sex spelade serier. Här fick Stureby med sig 3 av sina 6 spelare som inledde i finalspelet. Ytterligare 4 serier skulle spelas innan topp 3 gick till stegfinal. 

Den första matchen på stegen spelades mellan Marcus Tidbeck, Stureby och Gustavo Layrisse från Sundbybergs IK och segraren här skulle få möte 1:an Dennis Eklund. Det blev även här väldigt jämnt och spännande och till sist vann Gustavo med 183-182 och bronspengen gick till Marcus. I finalserien krävdes det betydligt högre siffror och det blev nästan lika jämnt. Återigen visade Gustavo att han hade förmågan att avgöra i ett spännande läge och DM-guldet 18/19 gick till Sundbybergs IK och Gustavo Layrisse efter att ha besegrat Dennis med 242-235. En bra avslutning på DM-spelet 2018-2019.

Vi tackar alla 394 deltagare i årets DM. En ökning från förra året. Vi tackar alla hallar som varit involverad i finalspelet. Extra stort tack till Bowlorama och Fridde med personal för en bra insats under finalveckan. I år fick alla vinnarna varsitt klot och det hade inte varit möjligt utan stöd från våra sponsorer under veckan. 

Alla resultat finns här från finalveckan

Tack och välkomna åter till individuella DM 2019-2020.

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link