Hoppa till sidans innehåll

Eva och Stureby spelar SM-final i helgen

2017-05-18 12:58
Seriespelet är avslutat för säsongen så när som på den stora säsongsfinalen, SM-slutspelet för 8-mannalag, som spelas till helgen. B-K Eva och Stureby BK har tagit sig dit och kommer att spela om SM-medaljer. Hur gick det för övriga lag?
  • Uppdaterad: 2017-05-18 13:28

Swebowl har bevakat kvalspelet i de högre divisionerna och vi har med spänning kunnat följa våra Stockholmslag som kvalat till Allsvenskan och Elitserien. På herrsidan har Stockholm inte fått något nytt Elitserielag trots att både Sigma och Sundbyberg var mycket nära att ta sig vidare. AIK skulle försvara sin plats i Eliten men mötte motstånd i Tegnér som snodde åt sig "Gnagets" plats. Därmed blir Stureby ensamma att försvara Stockholms färger i högsta serien kommande säsong.

Även på damsidan var det hård kamp in i det sista till nästa års Elitserie. Sundbyberg som enkelt tog sig förbi semifinalen föll mot Örgryte i den sista och avgörande omgången. Hammarby försvarade sin plats i Elitserien, olyckligtvis på bekostnad av AIK som kvalade uppåt från Allsvenskan och fick de grönvita till motståndare. Mistral kvalade sig kvar i Allsvenskan, även de på bekostnad av ett Stockholmslag på väg uppåt; DN-Expressens damlag som hållit sig i toppen av division 1. B-K Evas farmarlag klarade kvalet mot Båken och sedan Ankaret med bravur och kliver upp i Allsvenskan kommande säsong, vilket blir den enda förändringen på damsidan.

I herrserien blir M-P och Stureby F nykomlingar i Allsvenskan kommande säsong efter kval upp från division 1. Som nämnts kommer även AIK att ansluta från Elitserien. Djurgården, Nova och Sollentuna lämnar serien för spel i division 1. AIK F kvalade sig upp i Allsvenskan där de i sista matchen slog ut just Djurgården, men då farmarlag och A-lag inte får spela i samma division flyttas AIK F ned i division 1 igen. Vakansen i Allsvenskan kommer att fyllas av Vimmerby.

Nya lag i division 1 som tar klivet upp från division 2 är Bajen Fans, Fredrikshof och Värtan. Amiki och Vendelsö tar ett kliv ned till division 2. Bokaj 76, DIF F, MP F och Split Happens tar klivet upp till division 2 medan Runan, DN-Expressen, Gullmarsplan F, Åkeshov och Älvsjöhook kommer att spela i division 3 kommande säsong.

Skribent: Serie- och tävlingskommittén
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link