Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte 5 juni i Högdalen

2018-06-07 17:04
På tisdagskvällen hölls årsmöte i Högdalens Bowlingpalatz. Vi hade i vanlig ordning prisutdelning före själva mötesförhandlingarna som leddes av Christer Jonsson. I mer ovanlig ordning visade vi också upp våra(era!) nya bowlingmattor.
  • Uppdaterad: 2018-06-07 17:07

Christer Jonsson höll i ordförandeklubban under kvällens förhandlingar där personvalen blev den stora frågan. Ny förbundsordförande valdes; Ian Robinson från AIK. Annika Kilander omvaldes till styrelseledamot på två år och Bo Rosell omvaldes på ett fyllnadsval för ett år. Joakim Hubbe avgick som ordförande och David Runefelt som ordinarie ledamot och utbildningsansvarig. Två styrelseposter är därmed vakanta.

Vid den inledande prisutdelningen delades diplom och plaketter ut till de som under året slagit sin första 300-serie eller slagit distriktsrekord. Därefter delades stipendium ut och årets utmärkelser i form av Årets Junior, Bowlinghall, Eldsjäl och Förening.

Vi vill passa på att önska alla en trevlig sommar!

Årets Junior blev Jesper Gren från Stureby BK
Jesper Gren startade verksamhetsåret med ett SM-guld i Västerås. För andra året i rad blev han svensk mästare individuellt. Därefter följde en säsong med flera rekordslagningar och tävlingsvinster i St-mäst och V-touren. Nu senast höll det på att bli dubbla titlar i DM. Junior-DM vann han, och i A-DM blev det en fin silverplats. Just nu är Jesper rankad 56:a i Sverige, med ett snitt runt 220 poäng. Vi ser fram emot att få se honom klättra än högre i sin blomstrande bowlingkarriär!

Årets Bowlinghall blev Bowl-o-Rama
Hans "Fridde" Fridell tog emot utmärkelsen.
"Ett kalasår med deltagarrekord i AIK Tournament och investeringar i toppmodern bowlingteknik. Bowl-o-Rama utvecklas och håller sig fortsatt i framkant vad gäller sportbowling i Stockholm. Föreningarna vittnar om ett trevligt bemötande, service och problemlösning i toppklass innan frågor ens hunnit uppstå under träning och tävling. Med självgående, förutseende och initiativtagande medarbetare är det alltid ett nöje att jobba ihop med Bowl-o-Rama. Årets sportbowlinghall, helt enkelt."
 

Årets Eldsjäl blev Gunnel Nyström från Norsborgs AIK
"Efter många, många år inom parabowlingen är Gunnel Nyström ett välkänt ansikte för både ledare och spelare i distriktet. Norsborg växer och utvecklas och deltar ständigt i prova-på-aktiviteter genom mässor och utvecklingsdagar, med Gunnel i spetsen. I distriktets paragrupp har hon i år, mer eller mindre frivilligt, tagit på sig rollen som sekreterare och har länge varit den som alla ledare ringer till när tekniken inte gör som den ska eller något annat bowlingtekniskt krånglar. På tävlingar och träningar finns hon alltid till hands. När Färdtjänsten inte levererar samordnas skjuts för spelarna, SM-resor och banketter ordnas så att alla som vill ska få vara med. Det söks bidrag, pratas med kommun och landsting, reportrar! Och för att nämna något av bredden så bakar hon därutöver jubileumstårta till distriktets finalspel. Ja, det hade förmodligen varit lättare att räkna upp vad Gunnel inte gör för sitt Norsborg och för Parabowlingen i hela Stockholm. Årets Eldsjäl!"
 

Årets Förening blev Haninge BK
Peter Andersson(bowlingambassadör) och Fredrik Andersson(ungdomstränare) tog emot utmärkelsen. Fredrik tog också emot Stockholms Bowlingförbunds Stipendium och ett 300-diplom.
"I år har vi valt Haninge Bowlingklubb till årets förening i Stockholm. En förening som spelar i Brandbergens Bowlingcenter. Den startade för mindre än ett år sedan och har under denna säsong lyckats skapa flera aktiviteter och verksamheter som gör att framtiden ser väldigt ljus ut. Ungdomsverksamheten blomstrar och flera av ungdomarna har deltagit i GP, UDM och även i den rikstäckande tävlingen, SUL. Ca 20 ungdomar mellan 6-13 år har samlats varje vecka och bowlat tillsammans. Ett bra tillskott i distriktets verksamhet. Föreningen har marknadsfört sig genom deltagande på Haninge Kommuns fritidsmässa och föreningen har också genomfört ett par nybörjarkurser tillsammans med hallen. Ett bra föredöme för föreningar som vill synas, växa och utvecklas. Något vi gärna vill premiera."

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link