Hoppa till sidans innehåll

Bowlinghall stänger för gott efter 53 år

2017-03-16 10:12
Lidingö Super Bowl, som har hållit dörrarna öppna för bowlingspel i drygt 50 år, tvingas under våren att lägga ned sin verksamhet. StBf undersöker alla möjligheter för att stötta hall och spelare.
  • Uppdaterad: 2017-03-16 10:22

Stockholms Bowlingförbund har i förra veckan informerats om att Lidingö Super Bowl kommer att tvingas stänga under vårsäsongen. På grund av svåra ekonomiska förutsättningar under längre tid kombinerat med minskat stöd från kommunen under senare år har hallen i överenskommelse med fastighetsägaren beslutat att verksamheten stänger i slutet av maj.

"Vi, jag, personal m.fl. har kämpat i flera år med att försöka att hitta långsiktiga lösningar för att behålla bowlinghallen som öppnade 1964 och kunna möta den ekonomiska verklighet som finns." meddelar Michael Mothander, hallföreståndare, genom hallens hemsida. "Vi har, tillsammans med fastighetsägaren, kommit fram till att denna säsong blir den sista i dessa lokaler då det inte finns någon framtid. Sista öppetdag blir söndag 28 maj 2017."

StBf undersöker möjligheterna för hur förbundet tillsammans med bland andra Stockholmsidrotten och Svenska Bowlingförbundet bäst kan stötta hallen i samtal med kommunen, och de drabbade föreningarna och spelarna i sin fortsatta verksamhet. Vi hoppas att kommunen vill hjälpa till att hitta plats för en ny anläggning. 

Michael som varit verksam i bowlinghallen i 32 år vill passa på att tacka alla som varit hos Lidingö Super Bowl under alla år. Det är hallens önskan att få avsluta med stil och de tipsar om dess Facebooksida där de löpande informerar om vilka jippon som kommer att hållas i hallen under de kommande månaderna. Stockholmsmästerskapet, Skärgårdspokalen, som annars brukar hållas tidigt under hösten kommer att spelas i april-maj.

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
SvBF:s videokanal:
 SBHF.se
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Bowling of hope 2016

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link