Hoppa till sidans innehåll

Caroline och Thomas vann Vintermixen

15 JAN 2019 12:32
Under måndagskvällen spelades finalen av Vintermixen i Sollentuna Bowlinghall. Åtta lag hade kvalificerat sig till finalen. DM som ingick i tävlingen för alla Stockholmslag avgjordes i och med kvalets slut redan under torsdagen.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2019 12:32

Sju av åtta lag kom till start i tävlingen. Katrin Fahlström och Robert Wikman från Hammarby fick därför börja med att "stå över" en match och direkt inkassera 3 poäng, vilket alla lag skulle komma att göra någon gång under kvällen. Efter genomgående höga siffror från Hammarbyarna placerade de sig i topp i tävlingen efter dryg halvtid. De var dock inte ensamma. Distriktsmästarna Erika Svensson, Eva och Lars Englund, Stureby gick upp på samma poäng. Caroline Lagerlöf, Eva och Thomas Åhlén, Tureberg var tätt efter. Ett getingbo som hette duga där flertalet lag var inom någon pinnes marginal.

Emma Burman, Eva och Victors Forss, M-P såg till att hålla sig framme men rasade i de avslutande matcherna. Likaså sagda Svensson och Englund. Sigmalaget Annelie Tibblin och Kenny Bengtson som inte alls gjort väsen av sig snuvade topplagen på poäng och gick fram starkt till något som skulle bli en fjärdeplats i slutändan.

Kamilla Christensen, Sundbyberg och Tobias Karlsson, Ax hade fördelen att ha sparat på sin "gratispoäng" till sista matchen där de flåsade både Fahlström/Wikman och Lagerlöf/Åhlén i nacken. Det var bara det att de två sistnämnda möttes i sista omgången och således skulle de fördela poängen mellan sig. Förstaplatsen blev då utom räckhåll för Christensen/Karlsson som inte skulle kunna gå om någon av dem.

Fahlström/Wikman gjorde sin första match helt utan poäng för kvällen, medan Lagerlöf/Åhlén såg till att de nu tagit poäng i varenda av de sju. Med en tidigare oavgjord serie var det Lagerlöf och Åhlén som säkrade segern med sina 17,5 poäng. Fahlström och Wikman som hade behövt åtminstone oavgjort i en av serierna för att ensamma ta hand om silverplatsen hamnade nu lika med Christensen/Karlsson, båda på 15 poäng.

Skiljeserie skulle komma att avgöra placeringarna. Fahlström och Wikman som tidigare under kvällen gått som tåget såg ut att ha hittat tillbaka till samma spår igen. Med en hel hög strike i rad säkrade de silverplatsen med 277 mot 193.

Segrare i årets upplaga av Vintermixen blev alltså Caroline Lagerlöf och Thomas Åhlén. Därefter Katrin Fahlström och Robert Wikman och sedan Kamilla Christensen och Tobias Karlsson.

I distriktsmästerskapet försvarade Erika Svensson och Lars Englund sin titel. Tvåa blev Katrin Fahlström och Robert Wikman och på tredje plats Emma Burman och Victor Forss.

Årets tävlingar lockade 61 lag till spel. En mycket trevlig ökning. Vi tackar alla deltagare och stort tack till personalen på Sollentuna Bowlinghall för ert engagemang! Hoppas att vi ses nästa år igen!

Resultat från kval och final finns att se här www.mix-1819.stbf.se

Skribent: Serie- och tävlingskommittén
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link