Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev December

2017-12-04 15:00
Säsongens första DM-finaler är här. På söndag pratar vi rekrytering och bjuder på fika(för anmälda) hos Bowl-o-Rama. Jubileumsboken finns till beställning och det är 81 dagar kvar till vår Jubileumsdag. Läs decembers nyhetsbrev här.
  • Uppdaterad: 2017-12-04 15:08

December är här med många finalspel

I slutet av november hölls säsongens första DM där våra Parabowlare gjorde upp om medaljer och SM-biljetter i nio klasser. Hemmahoppet Mikael Andersson spelade hem sitt sjätte DM-guld, i rad! Näst på tur är DM-finalerna i 3-manna och därefter höstens GP-tourfinal. Därtill många fler tävlingar runt om i distriktet. Det är 81 dagar kvar till jubileumsdagen. Har du beställt din bok ännu?

Dags att rekrytera nya spelare, men hur?

Styrelsen bjuder in representanter från alla föreningar samt alla hallägare inom Stockholmsdistriktet till samtal kring hur vi tillsammans ska lyckas med att få fler bowlare med licens i våra föreningar. Har du inga egna idéer ännu? Kom och fika och lyssna på vad andra har att erbjuda. Du kanske blir inspirerad! Vi ses på Bowl-o-rama 10 december kl 15:00. Läs mer här.

Tremanna ökar på damsidan

DM-kvalet för 3-mannalag har pågått sedan 20 november och ikväll spelar damerna final i Vårby. I år kvalade 14 damlag vilket är en god ökning mot förra årets 11 lag. Två lag från B-K Eva har tagit sig vidare till kvällens final tillsammans med lag från Sundbyberg, AIK, Hammarby och Sollentuna. De sex lagen gör upp om ära, medaljer och fyra kvalplatser till årets SM. Lycka till!

På herrsidan ser det tyvärr ut att bli några lag färre än vanligt i kvalet. Just nu är 30 lag anmälda, men sista kvalstarten spelas först imorgon tisdag och det finns några platser kvar att fylla. Herrarnas final spelas på torsdag dit de åtta främsta lagen i kvalet tar sig vidare. Där står sex SM-platser på spel.

Idrotten tar ansvar

Svensk bowling ställer sig bakom idrottens eget #metoo-upprop #timeout. RF har tydligt visat att vi tillsammans måste ta ansvar för förändring inom svensk idrott, något som bowlingen ställer sig bakom. Läs mer här.

Hephata försvarade sitt SM-guld

När Lag-SM och Mixed-SM för döva spelades i början av november i Jönköping passade IK Hephata på att försvara sin titel i lagdistansen. Stockholmarna Anders Nordell, Szczepan Drapsa och Ulf Nilsson Jörlemyr stod för bedriften. Även i Mixed blev det medalj till Stockholm genom Irene Rydén som tillsammans med Pierre Hjalmarsson spelade hem ett silver efter att ha toppat kvalet.

En Jubileumsbok fylld med bowlingbilder

Att fylla 100 år är en fantastisk möjlighet att visa vår intressanta historia som också är en stor del av svensk bowlings historia, att visa stolthet, delaktighet och stärka bilden av bowlingen.
Vi har samlat 100 år i en välfylld och helt unik bok med över 400 bilder och händelser från förbundets historia. Boken är inbunden och ges ut i begränsad upplaga. Du kan beställa ditt exemplar redan nu via stbf.se/jubileumsbok.

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
Bowling SM 2018
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link