Hoppa till sidans innehåll

Den störste supportern har lämnat oss

11 OKT 2018 20:24
Vi beklagar att behöva meddela att Jan-Erik Piotrowski inte längre finns med oss. Profilen som blev Stockholms störste supporter med oss alla under våren, mer känd som "Pimpa", har gått bort 71 år gammal.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2018 20:24

Som sekreterare i StBf ombads jag att lägga ut några rader om vår störste bowlingsupporter när det tråkiga beskedet nådde oss idag. Det förväntades säkerligen bara en notis eller så, men jag väljer att skriva en kort in memoriam.

Oavsett vem man pratar med i Stockholms bowlingkrets vet alla vem Pimpa är. Han är ett fenomen. Att mannen bakom smeknamnet hette Jan-Erik blev de flesta varse först i och med reportaget som Hans Karlsson skrev i Jubileumsboken. Han fick också ta emot pris för sin utmärkelse, Stockholms störste supporter, vid jubileumsfirandet i februari i år. Det var han stolt över.
- Jag har den hemma på byrån, kommer jag ihåg att han berättade när jag gratulerade några dagar senare och frågade om han hängt upp plaketten än.
- Den är bredvid diplomet från Anders Lennström, det har jag ramat in fint i glas och satt upp på väggen.
Sen var det inte mer med det, vi fortsatte åt varsitt håll i bowlinghallen.

Jag har inte varit med i bowlingfamiljen speciellt länge i sammanhanget, och ni är många där ute som hejat på Pimpa betydligt fler gånger än jag genom åren. Jag kommer ihåg Pimpa första gången från torsdagsträningarna, Fun Bowl, på Bowl-o-Rama vid millennieskiftet. 'Vad är det för original som sitter och tittar på folk som tränar varje vecka?' men sen tänkte jag inte så mycket mer på det.

När jag sedan började tävla lite och spela i andra hallar, och åkte runt mer och tittade på bowling - Nog var han där också! Då fick man förklarat för sig, det där är Pimpa, han är där bowling spelas. Det stämde. Jag skrattade för mig själv många gånger redan utanför hallen, vilken hall det än var, för nog stod den röda bilen parkerad där. (Åtminstone var det en röd bil som jag kommer ihåg mest.) Och väl i hallen satt Pimpa och drack kaffe, tittade på bowling och lyssnade på sin lilla batteridrivna radio.

Ibland sprang man på honom i flera hallar samma dag, precis som det står i boken att Lennström gjorde. Det som han fick diplom för, ni vet, redan för 15 år sedan.

Det har varit tomt i Brännkyrka och Högdalen under hösten. I andra hallar också så klart. Och tyst. Jag kommer att påminnas om Pimpa när jag hör någon utbrista "Hemmahall!" till följd av ett tursamt slag. Och vi kan väl alla stämma in i ett "Juuuupp!" för vår störste supporter nästa gång vi ser en riktigt bra strike.

Vid tangentbordet.
Helena Ericson

Skribent: Helena Ericson
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link