Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Oktober

2017-10-06 13:50
Höstens GP har kommit halvvägs. Junior League är igång. 3-manna DM spelas med start 20 november. Para-DM spelas 26 november. Därefter startar Mixed-DM och Vintermixen med final i januari. Läs oktobers nyhetsbrev här.
  • Uppdaterad: 2017-10-06 14:31

Halvvägs i GP och snart DM-kval

Höstens GP är en kortversion bestående av fyra tävlingar. I helgen spelades den andra i ordningen samtidigt som Junior League startade för 20:e gången. 3-manna DM spelas med start 20 november i Åkeshov och Vårby. Para-DM spelas 26 november. Därefter startar Mixed-DM och Vintermixen med final i januari.

Uppdatering i BITS efter årsmötet

Vid SvBF:s årsmöte presenterades bland annat uppdateringsarbetet i BITS som sjösattes under veckan. Det stod också klart att ordförande kommer att väljas på två år framöver, att damernas Elitserie ska bestå av 8 lag kommande säsong och att "Regionfrågan" läggs ned på riksnivå. Därutöver tog flera Stockholmare emot pris. Lennart Axelsson och Anders Svensson från Fredrikshofs IF mottog SvBF:s guldnål och Vavva Gimhag prisades med GZ-stipendiet. Läs hela artikeln här.

Den stora förändringen i BITS är att dyn.hcp inte längre kommer genereras "per automatik". Percentilen har också ändrats. Från 1 till 0,2. Vad är en percentil? Läs förklaringen här!

Elias, Irma och Hugo leder GP-touren

Det är halvtid i GP-touren och mycket kan fortfarande hända innan vi vet vilka åtta spelare i varje klass som kommer att ta sig vidare till final. I Openklassen leder just nu Elias Sjögren(TIF) före Christoffer Cranser(Kings Pin). I tjejklassen är Irma Björell(Kings Pin) i topp just före Sofie Sjögren(TIF). I killklassen krävs särskiljning mellan SIK-spelarna Hugo Nyberg och Charlie Pettersén som båda har 85 poäng i toppen av listan. Nästa tävling spelas hos Bowl-o-rama med start 8 november.

3-manna spelas i nyöppnat Åkeshov

I slutet av november är det dags att börja kvala till DM för 3-mannalag. Genom finalen har man som vanligt chans att ta sig vidare till SM-kval och så småningom även final i SM-veckan. DM för herrlag spelas i Åkeshov medan damernas DM avgörs i Vårby. Båda med start 20 november och final första veckan i december.

Pegasus obesegrade i Junior League

Samtidigt med GP spelades också första omgången av Junior League där alla lag avverkade fyra matcher. BC Pegasus klarade med nöd och näppe att vinna samtliga sina matcher och skrapa ihop 8 poäng. Den ena matchen tog man hem med så lite som 3 poängs marginal. Tureberg är god tvåa i tabellen och därefter placerar sig Kings Pin och Sundbyberg 1, samtliga på 6 poäng. Nästa omgång spelas 11 november hos Bowl-o-rama.

Tipsa oss om jubileumsaktiviteter

Vi smygstartade jubileumssäsongen med ett inspirerande Föreningsevent i Sundbyberg den 26 augusti. Många idéer, stora och små - allvarliga och tokiga, luftades och diskuterades av deltagarna. Vi bad att ni skulle komma med tips på tävlingar eller andra aktiviteter kring vårt jubileum.
Ska vi anordna stafett med bowlingkägla, 100-meter-med-klotväska, erbjuda speciella föreläsningar eller träningar? Hör av dig till oss! Maila This is a mailto link.

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
Bowling SM 2018
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link