Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev November

2017-11-02 14:00
DM-säsongen drar igång och samtidigt som det är ligauppehåll finns många tävlingar att välja på. SISU erbjuder många utbildningar, se dem i vår kalender. Läs novembers nyhetsbrev här.
  • Uppdaterad: 2017-11-02 14:51

Höstlov och tävlingsdags

Då har vi kommit fram till november månad. Alla tävlingssugna är på tårna. När det börjar närma sig de mörka månaderna finns det tävlingar och mästerskap för alla smaker, vad sägs om klassiskt individuellt, lite tremanna, mix kanske? Det är bara att välja och vraka. Känner man för att ta en tävlingspaus så erbjuder SISU en hel del intressanta utbildningar.

DM för 3-mannalag startar 20 november

I november är det dags att börja kvala till DM för 3-mannalag. Genom finalen har man som vanligt chans att ta sig vidare till SM-kval och så småningom även final i SM-veckan. DM för herrlag spelas i Åkeshov medan damernas DM avgörs i Vårby. Båda med start 20 november och final första veckan i december.

Vintermixen återkommer i Sollentuna

Det nya formatet för Mixed-DM har blivit en trevlig följetång som startade med en Halloweenmix i Sollentuna Bowlinghall. Serie- och tävlingskommittén beslutade att omforma tävlingen för några år sedan och bjuder in lag utanför distriktet, allt för att fortsatt kunna erbjuda en mixedtävling i förbundets regi. Det har fungerat bra och nu är det alltså dags igen.

Vintermixen med Mixed-DM spelas i Sollentuna med start 1 december. Alla bowlare med A- eller B-licens är välkomna att anmäla sig. Stockholmslag deltar i DM med sin rena slagning. Final i Vintermixen spelas 17 januari.

BK Bus visade bowling på ny bowlingmatta

Den 5 oktober var det Special Olympics Sweden School Day i Järfälla. BK Bus var där och visade upp bowlingen fär ungdomarna fick prova på sporten på en bowlingmatta med käglor och klot. Generation Pep och Prins Daniel var på plats under dagen. Läs mer och se filmklipp här.

Nytt försäkringsavtal för licensen

Svenska Bowlingförbundet informerar om att man har en ny försäkringsgivare för den kollektiva olycksfallsförsäkring som alla licensierade medlemmar omfattas av. Gäller alla typer av licenser - Bowlinglicens A, B och T. Läs mer här.

Tipsa oss om jubileumsaktiviteter

Vi smygstartade jubileumssäsongen med ett inspirerande Föreningsevent i Sundbyberg den 26 augusti. Många idéer, stora och små - allvarliga och tokiga, luftades och diskuterades av deltagarna. Vi bad att ni skulle komma med tips på tävlingar eller andra aktiviteter kring vårt jubileum.
Ska vi anordna stafett med bowlingkägla, 100-meter-med-klotväska, erbjuda speciella föreläsningar eller träningar? Hör av dig till oss! Maila This is a mailto link.

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
Bowling SM 2018
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link