Hoppa till sidans innehåll

Joel och Ian Distriktsmästare

2017-05-19 11:34
Den tredje och sista kvällen av DM-finaler avklarades under torsdagen. Det var dags för Herrar A och B att göra upp om de två sista distriktsmästartitlarna för säsongen.
  • Uppdaterad: 2017-05-19 11:55

Pristagare Herrar B

64 spelare kom till start fördelade på de båda klasserna. Som tidigare kvällar startar alla finalister med fyra serier. Därefter gick 16 spelare vidare för att spela ytterligare två serier innan en dubbel karusellfinal och därefter en finalserie mellan karusellvinnarna.

I B-klassen toppade Djurgårdens Linus Alm resultatlistan efter sex serier. Sist in i karusellerna var Joel Lindström från Concordia, ett fåtal poäng före AIK:s Zakarias Bengtsar Håkansson. Pantili Pantilis från RAA och Mickael Lauritsen från Gullmarsplan gjorde dem sällskap i A-karusellen. I B-karusellen spelade Niklas Robertsson BajenFans, Jan-Erik Larsson Tureberg, Mattias Hallonsten Tyresö och Tomas Gustavsson Fredrikshof. Efter två serier återstod Joel och Pantili samt Mattias och Niklas i respektive karusell. Joel fick till en toppserie och knep finalplatsen framför Pantili som slutade på bronsplats. Niklas fortsatte ett stabilt spel och tog sig med det vidare till final medan Mattias inte fick loss några strajkrader och blev bronsmedaljör. Den avgörande serien var jämn och båda spelarna hade sin beskärda del av några nervösa rutor men också varsin bingo för att rädda upp det hela. Joel visade sig tillslut starkast och vann med 229-211.

A-herrarna la sig tidigt på en mycket hög resultatnivå och det skulle tillslut krävas 1363 poäng för att toppa grundspelet, något som AIK:s Ian Robinson gjorde efter en fin spurt. Närmast bakom på 1357 var Ingvar Sjögren från Sigma på 1357. Siste man att följa med in i karusellerna var Jörgen Nyberg, Tureberg, som spurtade upp på åttonde plats just före Sundbybergs Daniel Strömberg. Ian och Jörgen fick sällskap av Emil Ovesen, Sigma och Johan Hultgren, Gullmarsplan, men det var ettan och åttan som stod kvar för att göra upp om finalplatsen i karusellens sista serie. En ”dipp” av Jörgen under 200-strecket och en kanonserie av Ian gav AIK:aren platsen i final och Turebergaren vann brons.

I den andra karusellen spelade Ingvar Sjögren, Marcus Tidbeck Stureby, Mikael Collinge Träff och Pål Stål AIK. Marcus fick lämna först. Sedan Mikael. Pål tågade på med ökande resultatkurva genom hela karusellen och sista serien blev inget undantag. AIK:arens 242 blev för mycket för Ingvar som höll sig runt pari och därmed fick lämna på en fin bronsplats. Därmed stod klubbkamraterna Ian och Pål i final.

Det räknades många strajk i finalen och inte förrän i mitten av serien kom ett avgörande som skulle skilja finalisterna åt. Ian skaffade sig ett försprång om två poäng efter en sämre ruta från Pål. Därefter ville ingen av herrarna ge sig och efter att båda strajkade ut blev det just dessa två poäng till Ians fördel som kom att avgöra. Han vann med 248 mot Påls 246. Över hela kvällen snittade den nya distriktsmästaren dryga 233 poäng på sina 10 serier.

Pristagare Herrar A
Skribent: Serie- och tävlingskommittén
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link