Hoppa till sidans innehåll

Många pristagare på årsmötet

05 JUN 2019 12:06
Stockholms Bowlingförbunds årsmöte avhölls under tisdagskvällen på Bowlorama. 15 föreningar närvarade och Christer Jonsson lotsade oss med erfaren hand genom årsmöteshandlingarna.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2019 12:06

Det fanns 300-diplom+nål att avhämta för de som slagit sin första under säsongen. Seriesegrare i Nationella Serien och Stockholmsligan fick sina välförtjänta plaketter. 

Årsmötet öppnades av ordförande Ian Robinson och efter konstaterande att vi ökat i antalet licenser, från 1946 till 2019st, så fortsatte mötet med den traditionella prisutdelningen av rekordmedaljer och här var det bland andra B-K Eva, AIK, Hammarby och Runan som fick mottaga rekordplaketter och blomster.

När det handlade om utmärkelser så hade styrelsen valt ut följande pristagare.

Årets Eldsjäl: BK Bus En eldsjäl är den eller de som gör det där extra, som kämpar lite hårdare och ser till att deras agenda märks och uppmärksammas. Vi vill tilldela utmärkelsen årets eldsjäl till BK Bus för deras kamp för bowlinghallen i Jakobsberg. Under en lång tid stöttade de hallens ägare i dialogen mot hyresägare, kommun och andra instanser som blev viktiga i kampen för att bowlinghallen kunde drivas vidare. Med entusiasm, flit och stort engagemang ordnades det kampanjer, namnlistor, protester, demonstrationer och andra insatser, allt för att få fortsätta med det som medlemmarna älskar mest, att få bowla vidare i ”sin” bowlinghall.

Årets Junior: Mathilda Tidbeck, B-K Eva Ett självklart val med sitt SM-guld och flera svenska rekord i samband med SM 2018. En ung bowlare som satsat på sin bowling under flera år och har under denna säsong spelat en hel del matcher i B-K Evas framgångsrika lag. Hon har även kvalificerat sig till SM-final 2019. Vi önskar Mathilda stort lycka till i hennes fortsatta satsning mot nya framgångar!

Årets Bowlare: B-K Eva Stockholmsbowlingens ljusglimt inom elitbowlingen. Utmärkelsen tilldelas denna framgångsrika förening främst för deras SM-brons i 3-manna, som vi kunde följa på Tv-sporten, sitt SM-brons och SM-silver i världens bästa bowlingliga där de varje år i slutspel tagit ett kliv framåt och uppåt. För att de klarar av att ha ett f-lag i allsvenskan, detta tyder på gott arbete och många duktiga bowlare på plats. Den enda klubben med landslagsrepresentation på seniorsidan i Stockholm också.

Årets Förening/Årets Ungdomsförening: Sundbybergs IK  I år har vi tagit hjälp av Juniorkommittén då vi ville hitta den förening med bäst ungdomsverksamhet. Ungdomsverksamhet är ett prioriterat område och viktig för bowlingens framtid. Vi vill premiera den förening som vi tycker har utmärkt sig mest i våra aktiviteter. Sundbybergs IK har en väl organiserad verksamhet som snart hållit igång i 20 år. De bli flera ungdomar för varje säsong och de har duktiga och välutbildade tränare/ledare som ger ungdomarna de bästa förutsättningar för att trivas och utvecklas. Vi uppmärksammar ”Sumpans” ungdomar och deras ledare då de är flitiga att tävla i GP, DM och Juniorleague. Det är också alltid lika roligt att se ungdomar som sköter sig på banorna och är trevliga och hjälpsamma mot både medspelare och motspelare. Grattis till er verksamhet och utmärkelsen. 

Årets Bowlinghall: Eklunds Bowling, Upplands Väsby Årets hall blev Eklunds Bowling för deras arbete med att sprida bowlingsporten, för deras insatser i samband med Stbf:s aktiviteter som vi arrangerat i samverkan med hallen. De har startat ungdomsverksamhet, de har arrangerat nybörjarkurser, de ställer alltid upp för sina föreningar i hallen i deras aktiviter och de har hela tiden velat ha en dialog om hur vi hittar nya vägar för att få in flera till bowlingsporten, hur vi sänker trösklar tillsammans. Tack för ert goda arbete och ett gott samarbete under säsongen.

  

Vi kom igenom alla punkter och styrelsen blev fulltalig efter gott arbete av valberedningen. Ian Robinson fortsätter som ordförande och nya i styrelsen är Michael Lindquist och Malin Berg. Vi kommer presentera dessa närmare  vid ett annat tillfälle. 

Bo Rosell avgick efter många års arbete främst med Serie- och tävlingsfrågor. Här tar Gert Sundin över. Gert är också ny i styrelsen men han har varit adjungerad sekreterare sen i mars. Tack Bosse för ditt engagemang! 

Styrelsen poängterade att vi vill skapa aktiviteter som lockar våra medlemmar. Verksamhet och aktiviteter ska få kosta pengar och det ska vara många föreningar och medlemmar som ska vilja vara med i våra satsningar. Utbildning, rekrytering och dialog med våra föreningar är viktigt och allra viktigast är våra ungdomar, de vi har idag och de vi vill locka till bowlingsporten. Vill ni veta mera vad som är planerat att ske under säsongen 19/20 kan ni kolla in vår verksamhetsplan. 

Både B-K Evas motion om poängberäkning 3-manna DM/SM och styrelsens förslag om ändring av kvalspel till elitserien skickades vidare till Svenska Bowlinförbundets årsmöte. 

Inom kort finns årsmötesprotokoll på vår hemsida och detta kommer också att skickas ut till alla föreningar. Vet du om att er förening inte får alla viktiga mail, hör av er. This is a mailto link

Tills vi hörs och ses igen önskar Stockholms Bowlingförbund alla medlemmar en riktigt skön sommar! 

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link