Hoppa till sidans innehåll
Foto: Swebowl

"Man måste inte få något för att ge något"

2017-10-02 15:32
Vid SvBF:s årsmöte i helgen prisades flera Stockholmare med fina utmärkelser. Lennart Axelsson och Anders Svensson från Fredrikshof mottog SvBF:s högsta utmärkelse i guld. Vavva Gimhag tilldelades GZ-stipendiet.
  • Uppdaterad: 2017-10-02 15:32

Under lördagen hölls traditionsenligt distriktskonferens inför söndagens årsmöte. Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson var förste talare. Svenska Bowlingförbundets ordförande Ulf Sjöblom pratade givetvis om verksamheten och framförallt den nya verksamhetsinriktning som tagits fram (VI 2025). Därefter presenterade sig Pontus Carlsson, som tagit över Ing-Marie Billgrens post i Paraverksamheten.

Dagen fortsatte med presentation av Bowlingambassadörer, BITS och Damsatsningen för att sedan avslutas med Regionfrågan och en presentation av vår(StBf:s) kommande 100-årsbok.

Läs en sammanfattning av dagen här:  Swebowl - Distriktskonferensen

 
På söndagen var det så dags för
årsmöte. Det hela genomfördes i snälltågsfart efter ett fåtal diskussioner och förtydliganden kring styrelseförslag och föreningsmotioner. Som de större förändringarna som bifölls av mötet får nämnas att förbundsordförande fr.o.m nästa årsmöte kommer att väljas för kommande två år istället för ett, frågan om regioner istället för distrikt läggs ned på riksnivå samt att damernas Elitserie från nästa säsong minskas till att omfatta åtta lag.

En fullständig rapport finns här:  Swebowl - Årsmötet avgjort före lunch

 
Efter årsmötet tog prisutdelning
vid. Från Fredrikshofs IF kommer två av mottagarna av SvBF:s högsta utmärkelse i guld. Anders Svensson har arbetat i föreningen i 35 år och Lennart Axelsson har gjort detsamma i 40 år.
- "Det är ingen bedrift att jobba med sin hobby", sade den senare vid mottagandet av guldnålen. 
 
Till Gösta Zelléns minne utdelades för 25:e och sista gången GZ-stipendiet. Den första att ta emot stipendiet 1992 var Isa Kilsbo. Den sista stipendiaten blir också en kvinna från Stockholm, konstaterade Eva-Karin Gyllenberg, dotter till Zellén och initiativtagare. De har också gemensamt reaktionen när de fick samtalet om stipendiet, det blev tyst i luren när jag ringde till Isa, berättar Gyllenberg. Årets pristagare sa efter ett tag "oj".

Swebowl rapporterar:

- Hon tycks leva efter devisen: man måste inte få någonting för att ge någonting. Därför går årets stipendium till: Vavva Gimhag.

- Jag är väldigt chockad, sa pristagaren när hon fått ta emot priset, blommor och diplom, innan ordföranden i Stockholms juniorkommitté uppmanade alla att ta hand om ungdomarna som spelar bowling.

- Jag vill att alla vuxna ser till alla små champinjoner, de är de vi behöver för att sporten ska överleva, sa Vavva Gimhag med tårfyllda ögon.

 

Läs mer om hela prisutdelningen här:  Swebowl - Årsmötet: Tack och grattis

Skribent: Helena Ericson
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
Bowling SM 2018
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link