Hoppa till sidans innehåll

Nya 0,5 en uppskattad introduktion

2017-03-15 14:12
I slutet av februari anordnade utbildningskommittén en 0,5-utbildning på uppdrag av parabowlingkommittén. Det var stor uppslutning och kvällen var mycket lyckad.
  • Uppdaterad: 2017-03-15 16:09

SvBF lanserade under hösten ett nytt utbildningsmaterial som är en introduktion till de Stegutbildningar som finns för att utbilda sig till bowlingtränare. 0,5-utbildningen syftar till att på ett grundläggande sätt gå igenom bowlingens alla olika områden; t.ex. varför bowlingskor har både glidsula och stoppsula, hur man bokar en bana, vett-och-etikett, hur oljeprofiler ser ut och grundteknik för spelet.

Utbildningskommittén bjöd in till en anpassad utbildning för alla parabowlingföreningar i distriktet. Intresset var stort och 17 ledare och föräldrar deltog. Kvällen var lyckad med många givande diskussioner och en del aha-upplevelser.

Framöver planerar utbildningskommittén att genomföra en likanande utbildning anpassad för personal i Stockholms bowlinghallar som inriktar sig än mer mot att möta nya bowlare, instruera bowling på ett grundläggande sätt i kurser och att introducera nya spelare till husliga och förening.

Svenska Bowlingförbundet kommer i slutet av mars att hålla en "utbildarutbildning" i 0,5-materialet som är öppen för alla att anmäla sig till. Läs mer här: Den nya introduktionsutbildnigen: Steg 0,5

Skribent: Utbildningskommittén
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
SvBF:s videokanal:
 SBHF.se
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Bowling of hope 2016

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link