Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev för november månad

01 NOV 2018 15:00
3-manna DM har startat. Nytt är halva priset för alla B-lag och ny final för de 4 främsta B-lagen. Herr- och damfinalerna spelas som vanligt. Totalt står 9 SM-platser på spel. Under november lanseras Nyheter från förbundet genom scoringen i din hall.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2018 15:18

Extra årsmöte hos Bowl-o-Rama

Vid det ordinarie årsmötet i juni var några punkter tvungna att lämnas åt ett extra årsmöte. Styrelsen blev inte fulltalig och någon valberedning valdes inte. Styrelsen kallar därför till extra årsstämma på måndag 5 november för att avhandla punkterna igen. Också ett förslag till uppdatering av förbundets stadgar ligger för beslut. Läs mer här.

Finalerna avgörs 12:e och 15:e november

Dags för en ny upplaga av 3-manna DM. Nytt för i år är återgången till att damer och herrar spelar i samma hall, men framförallt ett nytt finalspel för B-klassen! För att få spela i B-klassen måste man ha ett snitt under 189 poäng. Om alla i laget har det är man B-kvalificerad och betalar bara halva startavgiften! I dam- och herrfinalerna står som vanligt SM-platser på spel. Anmäl er via Meriqsystemet och betala med Swish när ni är på plats i hallen. Läs mer här.

Bowlingens mjuka väg, dags för #timeout

Säsongen är igång och i synnerhet ligaspelet har blivit rutin igen. Vi påminner därför alla våra lag och spelare om Bowlingens mjuka väg; vår gemensamma värdegrund genom tio grundpelare. Vi håller alltid hårt på detta vid våra ledarledda aktiviteter och i synnerhet vid våra ungdomstävlingar. Vid seriespel har alla ett gemensamt ansvar att leva upp till värdegrunden.

Vi påminner om att vi respekterar varandra, vi hälsar på och tackar våra motståndare och vi använder ett vårdat språk oavsett om vi missat en enkelkägla eller slagit fler än fem strike i rad. Se hela värdegrunden här.

Vår störste supporter har lämnat oss

Vi beklagar att behöva meddela att Jan-Erik Piotrowski inte längre finns med oss. Profilen som blev 'Stockholms störste supporter' med oss alla under våren, mer känd som "Pimpa", har gått bort 71 år gammal. Läs mer här.

Kostnadsfri B-licens för nybowlare? Japp!

Som en del av rekryteringsarbetet har styrelsen beslutat att alla nya B-licenser som tecknas i distriktets föreningar den här säsongen är kostnadsfria de första året. Det gäller att registrera sig senast 31 mars 2019, och att man inte haft licens någon gång under de senaste tio åren för att få ta del av erbjudandet.

Förutom den försäkring som licensen innebär, som gäller så väl på träning och tävling som vid resor till och från hallen, öppnas möjligheten att spela mycket bowling för den som vill. B-licensen berättigar till exempel till spel i Stockholmsligan, GP-touren för juniorer, alla Paratävlingar inom distriktet och samtliga våra distriktsmästerskap.

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link