Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Oktober

04 OKT 2018 19:00
Så här ett par serieomgångar in i säsongen är det dags för uppehåll och tävlingar. Först ut av distriktsmästerskapen är det för 3-mannalag som spelas i Sollentuna. Nästa helg är det också träningsläger för alla ungdomar och juniorer.
  • Uppdaterad: 04 OKT 2018 18:38

Juniorläger hos PS Brännkyrka

Juniorkommittén bjuder in alla ungdomar och juniorer upp t.o.m. 21 år att vara med på träningsläger 13-14 oktober. Vill du bli en bättre bowlingspelare? Välkommen, det här lägret är för dig! Vi hjälper dig att utvecklas och svarar på dina frågor om bowlingteknik under hela tio timmar. Lunch ingår båda dagarna. Läs mer här.

3-manna spelas i Sollentuna, ny finalchans

Dags för en ny upplaga av 3-manna DM. Nytt för i år är återgången till att damer och herrar spelar i samma hall, men framförallt ett nytt finalspel för B-klassen! För att få spela i B-klassen måste man ha ett snitt under 189 poäng. Om alla i laget har det är man B-kvalificerad och betalar bara halva startavgiften! I dam- och herrfinalerna står som vanligt SM-platser på spel. Anmäl er via Meriqsystemet redan idag och betala med Swish när ni är på plats i hallen. Läs mer här.

Tolv lag i Stockholm Junior League

I helgen spelas första omgången av säsongens Junior League. Tolv lag har anmält sig och kommer att mötas i sammandrag i vanlig ordning. Det blir tre omgångar under hösten och lika många under våren. Flera lag från Gotland och Uppland har anmält sig även i år vilket är roligt. Dessa ungdomar deltar ofta också i GP-touren tillsammans med våra Stockholmstalanger som spelas samma helger och i samma hallar som lagspelet.

Svenska Ungdomsligan(SUL) har också startat upp igen. Det var premiär förra året och man fortsätter nu med succén som nästan fördubblat deltagarantalet. Av Sveriges 91 lag kommer nio från Stockholm.

Nya distriktsrekord för damer slagna

Vid Stockholmsmästerskapet i Norrtälje slog Emma Burman från B-K Eva och Katrin Fahlström från Hammarby IF till med nya rekord för damer. Katrin noterade 1267 på fem serier medan Emma spurtade i sista serien och noterade 1538 på sex serier. De föregående rekorden fick stå sig i 14 år innan de nu blev överträffade. Läs mer här.

Kostnadsfri B-licens för nybowlare? Japp!

Som en del av rekryteringsarbetet har styrelsen beslutat att alla nya B-licenser som tecknas i distriktets föreningar den här säsongen är kostnadsfria de första året. Det gäller att registrera sig senast 31 mars 2019, och att man inte haft licens någon gång under de senaste tio åren för att få ta del av erbjudandet.

Förutom den försäkring som licensen innebär, som gäller så väl på träning och tävling som vid resor till och från hallen, öppnas möjligheten att spela mycket bowling för den som vill. B-licensen berättigar till exempel till spel i Stockholmsligan, GP-touren för juniorer, alla Paratävlingar inom distriktet och samtliga våra distriktsmästerskap.

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link