Hoppa till sidans innehåll

Ny percentil i BITS ger fler hcp

2017-10-03 15:00
Idag uppdateras BITS. Den stora förändringen är att dyn.hcp inte längre levereras per automatik utan att tävlingsarrangörer istället väljer hur hcp ska genereras. Ett exempel är St-Mäst som redan baserar sitt hcp på snitt.
  • Uppdaterad: 2017-10-19 15:23

Handicapet finns kvar men det är nu upp till varje arrangör att bestämma vilken uträkning, från spelarnas snitt eller spelstyrka, som man vill använda sig av.

Percentilen* uppdateras också, och omfattar nu 0,2% istället för 1% som tidigare. Det blir alltså färre bowlare i percentilen vilket gör att värdet av percentilen rimligen ökar och att fler bowlare hamnar utanför densamma och därmed erhåller hcp. Man "höjer taket" från vilket dyn.hcp räknas.

Läs mer här: Swebowl - Uppdatering i BITS

 


*Om man ställer upp samtliga bowlare med snitt i BITS på rad, och rangordnar dem från högst till lägst spelstyrka, kan vi konstatera att vi har framför oss en komplett grupp, motsvarande 100%. Om vi sedan går längs raden av bowlare med start från den med högst spelstyrka och stannar när vi har passerat 0,2% av alla bowlarna och frågar den person som står där vilken spelstyrka denne har, så får vi reda på vad percentilen har för värde. 0,2% av bowlarna har en lika hög eller högre spelstyrka än den här personen(de som vi just har gått förbi), medan resten, 99,8%, som står framför oss, har en lägre spelstyrka.

Skribent: Helena Ericson
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
Bowling SM 2018
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link