Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev för januari månad

10 JAN 2019 14:00
Nyss avgjordes GP-finalen med tre nya segrare och på torsdagen avgörs Mix-DM. Viktiga tränarträffar och nytt utbildningsmaterial har släppts på nationell nivå. Vi är mycket förtjusta i det nya materialet och uppmuntrar alla att ta del av det.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2019 16:36

Anmälan till ETBF Level 1 är öppen

Svenska Bowlingförbundet släppte i dagarna de nya tränarutbildningarna på nationell nivå. Den första utbildningen Level 1 hålls i Nässjö under fyra dagar 14-17 februari. Anmälan görs senast 5 februari. ETBF Level 1(L1) är för tränare som ska träna nybörjare, barn och medelbowlare. Det finns inget krav på utbildning för att få gå L1 men erfarenhet av bowling rekommenderas. För att gå vidare till L2 behövs godkänd L1-kurs. Läs mer här.

B-K Eva tog sig vidare till SM-final

När första delen av 3-manna SM avgjordes i mitten av december tog sig B-K Eva inte bara vidare till Round Robin utan också till TV-sänd stegfinal. Finalen spelas i samband med SM-veckan i Sundsvall 31 januari. Läs mer här.

Viktig tränarträff för Steg 2:or och 3:or

Svensk bowling tillämpar numera fullt ut ETBF:s utbildningsprogram. Därför bjuds alla som genomgått de tidigare Steg 2 och 3-utbildningarna in till en tränarträff för att uppdatera sig i det nya materialet. Fokus ligger på den nya speltekniken som utbildas i L1. En stor del av träffen kommer att vara på banorna för att praktisera den nya tekniken. Tre tillfällen är planerade; 10/3 Markaryd, 7/4 Uppsala och 5/5 Skellefteå. Läs mer här.

Hjälp oss att fylla på Jubileumssidorna

Ni känner alla till vår fantastiska Jubileumsbok. För er som inte ännu har ett exemplar kan vi meddela att boken nu säljs i de flesta bowlinghallar i Stockholmsområdet. Det är dock mycket material som inte fått plats i boken. Därför har vi lanserat Jubileumssidorna. Du kan hjälpa till att fylla på med mer material. Läs mer här.

Kostnadsfri B-licens för nybowlare? Japp!

Som en del av rekryteringsarbetet har styrelsen beslutat att alla nya B-licenser som tecknas i distriktets föreningar den här säsongen är kostnadsfria de första året. Det gäller att registrera sig senast 31 mars, och att man inte haft licens någon gång under de senaste tio åren för att få ta del av erbjudandet.

Förutom den försäkring som licensen innebär, som gäller så väl på träning och tävling som vid resor till och från hallen, öppnas möjligheten att spela mycket bowling för den som vill. B-licensen berättigar till exempel till spel i Stockholmsligan, GP-touren för juniorer, alla Paratävlingar inom distriktet och samtliga våra distriktsmästerskap.

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link