Hoppa till sidans innehåll

Oldboys och Veteran först ut i DM-veckan

2018-05-23 16:38
På tisdagkvällen samlades Stockholms oldboys och veteraner hos Bowl-o-rama för att göra upp DM-titeln. Det blev som vanligt spännande.
  • Uppdaterad: 2018-05-23 16:38

Efter att ha samlat ihop hela 2061 poäng på de första nio serierna stod Åke Adelstrand från Tureberg högst upp i resultatlistan för oldboysen. Det innebar att han fick stå över medan Peter Rooslien Sigma, Lars Magnusson FIF och Kjell Frykling Täby gjorde upp om vem som skulle få möta honom i finalserien. Rooslien drog det längsta strået men hade inte mycket att sätta emot Adelstrand som verkade trivas enormt på banorna. 238 mot 162 och det var inget snack om att pokalen skulle till Tureberg.

Hos veteranerna var det jämnare. Hammarbys Altti Mattila lade in en spurt när det som bäst behövdes och knep förstaplatsen efter nio serier med en ynka poäng före Mauri Salonen, DN/Expressen. Göran Stoor från Sigma fick lämna karusellen först, därefter Salonen. Peter Sjöberg, FIF, visade storspel i karusellens två serier och tog sig vidare till finalen. Mattila verkade inte ha ont av att ha fått vänta på sin finalserie. Sjöberg fortsatte i fin form men Hammarbyaren var starkare och tog hem guldet med 224 mot 193.

Skribent: Serie- och tävlingskommittén
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link