Hoppa till sidans innehåll

Rekord och 300 i herrarnas final

2018-05-23 17:38
På torsdagen spelades final i de två kvarvarande seniorklasserna, Herrar A och Herrar B. Det bjöds som vanligt på fint spel, men också en 300-serie och ett nytt distriktsrekord som förgyllde kvällen litet extra.
  • Uppdaterad: 2018-05-23 17:38

A-herrarna gick ut hårt från start med Sturebys Jesper Gren i spetsen. Med 289 i öppningsserien och en uppföljning med 267 noterar vi nytt distriktsrekord för juniorer med en poäng, 556 på två serier. Anders Borén, Tyresö, ville inte vara sämre och drämde till med en trehundring redan i finalspelets andra serie. Gustavo Layrisse Montiel, SIK, följde upp med 298 i serie 3 och flera 270+ noterades i finalfältet under kvällen. Borén var ensam över 1000 poäng efter fyra serier (1028) men flera niohundringar noterades. Det krävdes tillslut runt 210 i snitt för att ta sig vidare i topp 16 efter sex serier. När samtliga nio serier var färdigspelade var Jesper Gren i topp på 2109 just före Anders Borén 2106. Allan Sennevall, Sigma och Robin Holm, Ax, tog sig också vidare till karusell. Väl där fortsatte Borén att storspela och hade med god marginal spelat bort sina motståndare efter två serier. Finalen var mycket spännande men fick ett snöpligt avslut för Gren som slog upp en stor genomskärare i sista rutan. Borén segrade med 221 mot 218.

Även i B-klassen höll siffrorna i finalen en hög nivå. Rickard Lindström från Scott höll sig i topp efter de nio serierna och fick därmed fördelen att stå över till finalserien. En annan Borén från Tyresö, nämligen Tobias, tog andraplatsen knappa tio poäng bakom Lindström och fick med sig Christopher Nylen, NBC Gullmarsplan, och Elias Sjögren, Tureberg, till karusellen. Det var junioren från Tureberg som klarade sig bäst och gick vinnande ur striden om finalplatsen med Borén på bronsplats. Finalserien blev även här mycket spännande. Rickard Lindström höll sig dock uppvärmd under väntan på finalen och spelade sig just över pari vilket räckte mot Sjögrens 194 och för en mästartitel.

Skribent: Serie- och tävlingskommittén
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link