Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev September

2017-09-11 13:50
Septembers nyhetsbrev är här. Ligan har startat. Juniorerna är igång med sina anrika tävlingar. Föreningseventet tillsammans med Stockholmsidrotten blev lyckat. Och vi länkar till idrottens förmånliga avtal.
  • Uppdaterad: 2017-09-11 16:17

Ligaspelet har dragit igång på allvar

Nu är vi igång på riktigt. Samtliga divisioner har spelat sin första omgång. Stockholmsligan har hunnit med två. Juniorerna har spelat första GP-touren för säsongen och snart är det dags för den andra tävlingen. Samtidigt drar Junior League igång. Jubileumsåret har smygstartat. Fullt ös!

Lagbrons till Lena och Susanne i Senior-VM

Vid senior-VM i München, där Lena Sulkanen och Susanne Olsson deltog, fick inte det svenska laget med sig den medaljskörd de säkert hoppats på. Det var tufft och en del stolpe-ut för det blågula laget. Damerna gladdes åt ett brons i fyrmannalag. Därutöver tog Stefan Yngström brons i herrarnas Masters. Grattis till medaljerna!

GP-touren är inne på sitt 20:e år

Säsongen 1997-1998 hände det mycket nytt för juniorerna i Stockholm - GP-touren och Junior League startade. Ursprunget till dagens GP var från början två tävlingar varav den ena hade åldersklasser och åldersbaserat hcp, och den andra hade en klass som spelades med hcp enligt licens. (På den tiden hade vi licenser i form av papperskort i plånboken, minsann.) Grundidén med själva touren, sex deltävlingar första året och en stor final, var densamma då som nu.

Från faxmatch till sammandrag och tillbaka

Junior League ska alltså också starta sin 20:e säsong. Ligan spelas likt GP i samma anda nu som när det var nytt. Den största skillnaden är att det under årets gång har varit både två och flera divisioner vid några tillfällen när antalet lag har varit stort. Det har även funnits en tjejliga. I början fördes också individuella snittlistor för spelarna och en individuell final spelades trots att det var lagspel som var i fokus.

Junior League blev ett alternativ till de "faxmatcher" som var vanliga på den tiden, och för ungdomar fanns 08-cupen i det formatet. I våras startade vi Rookie-08 enligt den gamla principen, och i höst tar Svenska Bowlingförbundet över stafettpinnen och bjuder in till Svenska UngdomsLigan som fungerar på samma sätt; matcherna spelas under bestämd tid i hemmahallen och resultatet rapporteras i BITS där vinnaren avslöjas när båda lagen skrivit in sina siffror.

Tipsa oss om jubileumsaktiviteter

Vi smygstartade jubileumssäsongen med ett inspirerande Föreningsevent i Sundbyberg den 26 augusti. Många idéer, stora och små - allvarliga och tokiga, luftades och diskuterades av deltagarna. Vi bad att ni skulle komma med tips på tävlingar eller andra aktiviteter kring vårt jubileum. Ska vi anordna stafett med bowlingkägla, 100-meter-med-klotväska, erbjuda speciella föreläsningar eller träningar? Hör av dig till oss! Maila This is a mailto link.

Hyrbil till matchen eller hotell innan tävlingen?

Riksidrottsförbundet har flera avtal som det är fritt fram att ta del av som förening och medlem. Det finns allt från banktjänster för föreningen till resor och hotell för laget. Svenska Bowlingförbundet har också egna samarbetspartners. Läs mer här:
RF - Idrottens egna partners
SvBF - Samarbetspartners

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
Bowling SM 2018
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link