Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev för februari månad

05 FEB 2019 18:00
Nu startar GP om med sin första tävling för året i Brandbergen. Dennis Eklund vann St-Mäst 2018, nya tävlingar är redan igång. B-K Eva kom hem från Sundsvall med ett SM-brons. Efter tio år är det dags för vår kanslist att ta sig an nya utmaningar.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2019 21:29

En ny tid - Ordföranden har ordet

Efter tio år som spindeln i nätet på Stockholms Bowlingförbund har vår kanslist och allt-i-allo Helena Ericson valt att sluta och gå vidare med sitt jobbliv. Helena har varit ovärderlig för oss, särskilt i tider då vi har haft stora svårigheter att fylla styrelsen. Helenas sista dag är 15/2 och nu jobbar hon och hela styrelsen hårt för att vi ska hitta rätt i det vi behöver göra själva ett tag fram över.

Vi önskar Helena lycka till på sitt nya jobb och håller tummarna för att hon när hon landat där vill komma tillbaks och i alla fall skriva lite artiklar åt oss.

Ian Robinson, Ordförande StBf

SM-brons till B-K Eva i Sundsvall

Under SVT:s SM-vecka spelades även bowling i direktsänd TV. B-K Eva föll tyvärr i semifinalen mot BK Högland, som i finalen sedan slog BK Granen. Ett fint SM-brons och en snygg uppvisning av sporten på TV blir det dock att kunna se tillbaka på. Du kan fortfarande se finalerna på SVT Play. Läs mer här.

Junior-DM i ny tappning under våren

Det är dags att på riktigt vända trenden med dalande deltagarsiffror i juniorernas eget distriktsmästerskap. Ett helt nytt format har tagits fram för att möta våra ungdomar och juniorer på deras egna villkor. Snart släpps inbjudan till det nya mästerskapet, men vi vill redan nu tala om att det är en stor fördel att ha spelat åtminstone tio tävlingsserier under innevarande säsong för att ge sig själv den bästa chansen i den nya tävlingen. Fyra serier kan avhandlas redan till helgen i nya GP i Brandbergen för den som vill.

Nytt ligaspel från SvBF: Bowla-Hela-Livet

Succéligan SUL för ungdomar följs nu upp av en dito för spelare i alla åldrar, BHL-ligan. Allt som krävs är en bowlinglicens. T.ex. Bowlinglicens B, som StBf bjuder på vid nytecknande den här säsongen. Spelformen är Bakers och laget kan bestå av 3-5 spelare i varje match. Spela med kompisgänget, familjen eller kollegorna. Match varannan vecka på hemmaplan. Läs mer här.

Många pristagare i "Stockholmsmäst"

Under förra veckan spelades återkval, semifinaler och finaler på flera håll i distriktet för de olika klasserna i Stockholmsmästerskapet, St-mäst. Totalsegrare blev Dennis Eklund, Stureby efter att i All Event hållit Sundbybergs Lina Elfström bakom sig. För att ta sig till All Event krävs att spelaren vunnit sin klass först. Dennis segrade i Openklassen, Lina i damernas HCP-klass. Leo Ornered, också Stureby, vann herrarnas HCP-klass och Veijo Seppänen, Team Södertälje, vann 50+. De placerade sig trea och fyra.

Före det stora finalspelet avgjordes en 5-mannalagsfinal. Där vann Ax i en jämn match mot Hammarby. Dagen efter All Event spelades separata finaler för 60+ och 70+. Kaskads Björn Bergvall vann i den yngre klassen och Jouko Törnudd från Ankaret i den äldre.

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link