Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Augusti

2017-08-02 13:50
Låt säsongen rivstarta för din förening, häng med på Föreningseventet 26 augusti! Det är snart dags för Senior-VM, GP-touren och nya St-mäst. Tidsättningen är fastställd, nu går det alltså utmärkt att börja skriva in säsongens tider i kalendern.
  • Uppdaterad: 2017-08-02 13:51

Snart dags för Föreningseventet

För att smygstarta jubileumsåret 2018 bjuder vi in till ett föreningsevent 26/8 för alla våra föreningar och dess medlemmar. De professionella idrottspsykologiska rådgivarna Thomas Fogdö och Johan Plate kommer att föreläsa och ni har chans att ställa frågor. Det erbjuds seminarium på tema rekrytering och utveckling. Vi är där. Stockholmsidrotten är där. Det blir mingel och fika. Och inte nog med det, det är till och med gratis. Anmäl dig idag!

Lena och Susanne spelar Senior-VM

Lena Sulkanen, B-K Eva och Susanne Olsson, Hammarby IF BF är uttagna att representera Sverige vid World Senior Championships 2017 i München, Tyskland. Spelet pågår 15-20 augusti. Vi önskar våra Stockholmare och hela laget stort lycka till! Följ mästerskapet via den officiella hemsidan och Swebowl.

GP-touren startar i Brännkyrka

Årets GP-tour bör egentligen benämnas höstens GP-tour då den består av fyra tävlingar under höstterminen med finalspel i december. Anledningen? Fr.o.m. jubileumsåret 2018 går GP över till att spelas kalenderår istället för läsår för att finalen inte ska krocka med så många andra aktiviteter. En ny tour startar alltså redan efter juluppehållet och kommer då att gå tillbaka till sin ursprungliga form med åtta tävlingar innan finalspelet. Anmälan till den första tävlingen öppnar nu på fredag!

Stockholm får skicka flest lag till 3m-SM

Inför hösten meddelar Svenska Bowlingförbundet hur många lag varje distrikt får skicka vidare till SM för 3-mannalag. Kvoten baseras på antalet DM-deltagare året innan. Stockholm får återigen skicka flest lag; nu ensamma i topp både på herr-, och damsidan. Läs mer här.

Tidsättningen är fastställd

Seriekommittén i Svenska Bowlingförbundet meddelar att Nationella serierna är fastställda på eftermiddagen den 1 augusti. Detsamma gäller för Stockholmsligan. Notera att många sena ändringar har gjorts i år och att ni som valt att redan skriva ut matchscheman gör klokt i att stämma av dem med BITS en extra gång. Vad som gäller för att flytta matcher fr.o.m. nu finns att läsa här. Blanketter för Stockholmsligan finns i Verktygslådan.

Nu är det lätt att ansöka om licens

Svenska Bowlingförbundet har förenklat ansökandet av licens. Från och med nu går det att ansöka om ny- och återlicensiering direkt på Internet via BITS. Läs mer här.

Skribent: Stockholms Bowlingförbund
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link