Hoppa till sidans innehåll

Stockholm får skicka flest lag till SM

2017-06-29 12:56
Inför hösten meddelar SvBF hur många lag varje distriktsförbund får skicka vidare till SM för 3-mannalag. Kvoten baseras på antalet DM-deltagare året innan. Stockholm får återigen skicka flest lag; nu ensamma i topp både på herr- och damsidan.
  • Uppdaterad: 2017-06-29 23:14

I förra årets DM-tävlingar deltog totalt 409 stycken 3-mannalag i hela Sverige. Av dessa spelade 43 i Stockholms DM.

Totalt finns det 64 platser för herrlag och 32 platser för damlag i SM:s första finalsteg. Dessa fördelas mellan distrikten så att alla först får en plats var och sedan kvoteras resterande platser efter hur många DM-deltagare distrikten hade året innan i förhållande till varandra.

På herrsidan kvalificerar Stockholm nu 6 lag och på damsidan 4 lag. En ökning från föregående år med ett lag på damsidan, trots att antalet DM-lag minskade från säsongen innan(50 lag totalt). Trots att vi är glada över att ha flest deltagare betyder det samtidigt att alla distrikt, inklusive Stockholm, gemensamt har tappat i deltagande lag från året innan. Det tycker vi är mycket tråkigt.

Västergötland är närmast bakom Stockholm totalt sett då de får skicka 5 herrlag och 3 damlag. Även Halland har lyckats mycket bra på damsidan i sitt DM. De är unika genom att de som enda distrikt i Sverige kvalificerar fler damlag än herrlag till SM. Två lag på herrsidan och tre på damsidan.

Vi är mycket glada och stolta över att vi har så många aktiva spelare i Stockholm som tycker att det är roligt och givande att spela 3-manna DM tillsammans med sina klubbkamrater. Stort tack till er alla!

SM kommer i det första steget att avgöras 27-28 januari 2018. De 64 herrlagen möts i Falköping och de 32 damlagen i Vårby. 12 respektive 8 lag går vidare från lördagen till söndagen för att göra upp om vilka tre lag i respektive klass som får vara med vid SM-veckan i Skellefteå 21 mars 2018.

När Stockholms distriktsmästerskap för 3-mannalag säsongen 2017/2018 går av stapeln kommer att beslutas under sommaren och presenteras senast under september månad. Troligen kommer vi i slutet av november eller början av december att få veta vilka 10 lag som får äran att spela SM-final efter jul.

Skribent: Serie- och tävlingskommittén
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link