Hoppa till sidans innehåll

Sundbyberg nya distriktsmästare

2017-12-07 15:39
Damernas tremannafinal spelades i måndags i Vårby bowlinghall. Det var både jämnt och svängigt mellan de sex lagen som kvalificerat sig. Slutligen stod Sundbyberg som vinnare efter att ha tagit 3-0 i tre raka matcher.
  • Uppdaterad: 2017-12-07 15:39

3-mannafinalen spelades i vanlig ordning så att alla lag möter alla över matcher i två serier. Tre poäng delas ut per match, en per serie och en för total slagning.

AIK:s lag med Malin Brodin, Malin Gref och Malou Eng tuffade på från start och ledde med en poäng före "Sumpan" inför sista matchen där allt skulle komma att avgöras.

Profilen var utmanande och lagen kämpade för varenda strike. Sundbybergs lag, Annika Kilander, Lina Elfström och Sanna Tetri, vann den första serien med 6 pinnar tillgodo. I den andra serien blev det lite mer och med detta följde totalpoängen. 3-0 till det gröna laget som kan titulera sig distriktsmästare! AIK klarade av att hålla i silverplatsen mot jagande B-K Eva.

B-K Evas lag bestående av Caroline Jonsson, Lena Sulkanen och Susanna Kiiskinen spelade en mycket jämn match i sista omgången mot Sollentuna BwK - Anneli Dahlgren, Annette Hofvander och Kaija-Leena Andersson. Evorna knep en poäng med liten marginal i andra serien, men hade behövt två för att klättra upp förbi AIK till andra plats. De slutade nu på bronsplats.

Hammarbys tjejer mötte B-K Evas andra lag, Anneli Blomqvist, Erika Svensson och Linnea Rundgren, i den sista omgången. Med fem insamlade poäng hade Eva grepp om den sista SM-platsen, medan Hammarby var en pinne bakom. Ann-Ki Larsson Carlsson, Frida Johansson och Rakel Norberg hamnade i underläge från start och Eva drygade ut sin ledning, men de grönvita kom tillbaka och tog andra serien och totalpoängen för oavgjort med 6 poäng vardera. Inbördes möte särskiljer lagen vilken innebär att HIF tar hem fjärdeplatsen och den sista biljetten till SM.

Första omgången av 3-manna SM för damer spelas i just Vårby 27 januari.

Skribent: Serie- och tävlingskommittén
Epost: This is a mailto link

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
Bowling SM 2018
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link