Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBF


VM-schemat

(2017-11-23 15:00)
Världsmästerskapen i Bowling 2017 startar klockan 18:00 (svensk tid) lördagen den 25e november med damernas kval i singel och håller på till måndagen den 4e december klockan 00:10 då Mastersfinalen spelas. Här följer hela mästerskapets schema.
 
Ida Andersson, BK Högland, har under två års tid jobbat med sin teknik för att bli bättre till Världsmästerskapen i Las Vegas som börjar i november. Nu är det snart dags för tekniken att sitta. - Jag har tränat jättemycket, säger hon.
 

Thord minns: VM 1995

(2017-11-22 15:00)
VM 1995 i Reno är kanske mitt mest minnesvärda mästerskap inte bara för den förargliga åttans kägla som stod kvar när Raymond Jansson behövde en strike för att säkra VM-guldet. 1995 var ett mästerskap där det hände mycket mer.
 
Idag ska vi lära känna Daniel Fransson lite bättre. Team Pergamons 26-åring har under åren lärt sig att man inte ska låsa fast sig vid det man har planerat. - Man behöver vara mer öppen i sitt tänkande, säger han.
 

Thord minns: VM 1991

(2017-11-21 13:00)
Inför VM 2017 minns Swebowls meriterade skribent Thord Lagercrantz tidigare världsmästerskap. Den här gången VM 91 i Singapore.
 
I veckans ”Bowlingsveriege runt” berättar vi att åtta spelare var över 1000-strecket och där hittar vi också ett antal 300-serier. Den här helgen var det flera lag som fick sin första poängförlust. Antalet lag med bara vinster halverades.
 

Flytt av epost gjord!

(2017-11-21 09:22)
Den 21/11 gjordes en flytt av alla swebowl-adresser till RF:s miljö.
 
Svenska Spels initiativ Gräsroten gör att 882 371 kronor i år fördelas över 393 föreningar runt om i landet. För andra året i rad får BK Skinnsberg mest: 21 223 kr. – För oss är Gräsroten en enormt stor hjälp, säger Anna-Lena Pligg.
 
Inför världsmästerskapen i Las Vegas ska vi lära känna några av spelarna lite bättre. Först ut är Sandra Andersson som har planerat för att ta sin första VM-medalj. - Om man får drömma så får man ju drömma om medaljer, säger hon.
 
Under natten spelade Jesper Svensson sin tredje TV-final. Där förlorade 22-åringen i semifinalen mot den amerikanske världsettan Marshall Kent.
 
Tre säsonger i högsta serien har BK Flash. Under de senaste säsongerna Härnösand-laget varit ett av de absolut bästa i Nordallsvenskan. Den här helgen visade de nästan Elitserie-klass när de spelade hela fem bortamatcher och vann fyra av dem.
 
I World series of bowlings avslutande major: PBA World Championship var Jesper Svensson etta på stegen men förlorade i finalen mot Jason Belmonte som blev först någonsin att vinna tre majors på en säsong.
 
Norrbottningarna Bodens BS brukar framförallt vara starka hemma, men nu var det Kaskad som storspelade och vann med klara 15-5. I dameliten har nu Spader Dam tagit över serieledningen efter en 14-5 seger i Stockholm mot B-K Eva.
 
Natten till söndagen tog Jesper Svensson sin sjunde PBA-titel när han vann PBA Cheetah Championship. Finalen på 33 fots profilen blev en ren nordisk uppgörelse då motståndaren blev dansken Thomas Larsen. Jesper Svensson vann ganska klart 246-194.
 
Calluna fortsätter sitt segertåg i den södra allsvenska serien. Nio raka segrar är man uppe i nu och idag syntes inga tendenser till att första förlusten närmar sig. Idag gästade Hallandia Borås, och gästerna gavs inte en chans.
 

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Nybodagatan 6A, nb
171 42 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: This is a mailto link