Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBF


Nytt format på nästa VM

(2019-12-05 13:00)
När VM spelas nästa gång, 2021, kommer alla distanser att spelas med matchspel i grupper. Dessutom kommer alla lag-distanser att spelas i Bakers. - Det kommer bli någonting väldigt nytt, säger förbundskapten Patrick Backe.
 
Som debutant på sommarens VM i Las Vegas lyckades, den nu Jerringpris-nominerade, Josefin Hermansson bli världsmästare i 2-manna tillsammans med Jenny Wegner. - Jag vet inte vad jag ska göra med medaljerna, säger hon.
 
De problem som var tidigare är nu åtgärdade och alla matcher som rapporteras nu ska bli korrekta. Detta innebär att matcher rapporterade före 15:20 idag, behöver kontrolleras och eventuellt korrigeras.
 
Förra året samlade Bulltofta BK in 17 001 kr till Barncancer-fonden. Nu startar de årets insamling, som avslutas med juniortävlingen Formocupen. - Den är traditionsförankrad och spelas alltid mellan jul och nyår, säger Jonas Torstensson.
 

Så funkar Jerringpriset

(2019-11-28 13:00)
För första gången på 28 år är bowlare nominerade till Radiosportens Jerring-pris. Här är en artikel som förklarar hur omröstningen går till.
 
Är du intresserad av att leda och utveckla en idrott mot nya mål? Svenska Bowlingförbundets nuvarande generalsekreterare kommer att sluta under våren 2020 och vi söker nu hennes efterträdare. Varmt välkommen med din ansökan!
 

Förändringar på SM

(2019-11-26 08:25)
När SM, i vår, spelas på Bowl-o-rama i Stockholm kommer det vara ett par förändringar, jämfört med tidigare: Elit-SM bryts ut och finalerna i B-klasserna försvinner. - Det är blandat vad folk tycker, säger Peter Tidbeck.
 
Francois Louw, Team Pergamons sydafrikan vann Världscupen som avgjordes idag i Indonesien. På damsidan vann Australiens Rebecca Whiting.
 
Svenska Bowlingförbundet har flera olika utmärkelser som går att söka, både förtjänstmärken för lång och trogen tjänst, men också prestationsmärken. - Det finns många som skulle uppskatta om de får ett sådant här märke, säger Marianne Norberg.
 
Josefin Hermansson och Jenny Wegner är nominerade till radiosportens Jerring-pris för sitt VM-guld i Las Vegas i somras. - Jag hoppas verkligen att hela bowlingsverige lägger ner en minut och går in och röstar, säger Jenny Wegner.
 
Världsmästarduon är inte bara nominerade till Årets lag på Idrottsgalan i januari. De är dessutom nominerade till ett av Sveriges absolut finaste priser, radiosportens Jerring-pris, där vinnarna röstas fram av svenska folket.
 
Den 12 januari kommer Strike & Co i Örebro att stänga i sina nuvarande lokaler. Det gör att, minst, sju föreningar drabbas, bland annat stadens båda Elitserielag: BK Glam och BK Merci. - Vi får göra det bästa av situationen, säger Janina Lindberg.
 

Dags att anmäla!

(2019-11-20 09:43)
Anmälan till vårens BHL-liga finns nu tillgänglig
 
Sverige dominerade NM för U23 i Reykjavik och tog nio av de tio guldmedaljerna. William Svensson tog sin femte guldmedalj när han vann masters i hård kamp med lagkamraten Robin Skans.
 
Det svenska laget vid U23-NM fortsätter att imponera och har så här långt tagit alla guldmedaljerna. William Svensson och Robin Skans, samt Emma Halttunen och Nora Jphansson vann 2-manna. Gulden i All Event togs av William Svensson och Emma Halttunen
 


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till kansliet@stbf.se

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: kansliet@stbf.se