Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBF


Svenska Bowlingförbundets sponsor Nordic Amusement Group släpper sin nya träningsprodukt där du, bland annat, kan projicera oljeprofilen på banan. - Det gör att du, visuellt, kan visa: här är det mer olja, här är minde, säger Eddy Fransson på NAG.
 
Efter fem år utan en titel på europatouren och en sommar när den 39-årige tidigare världsettan var tvungen att vila, på grund av skada, var Martin Larsen igår tillbaka högst upp på prispallen. - Underbart, säger Team Pergamons landslagsbowlare.
 
När World Bowling, för första gången, arrangerade ett junior-VM för bowlare under 18 var det Sydkorea som dominerade mästerskapen. Det asiatiska landet tog sju av nio guld under mästerskapet.
 
Efter ett hektiskt resande mellan USA och Europa var Martin Larsen i München för att spela stortävlingen Brunswick Euro Challenge. Efter en lång finaldag kunde Martin till slut stå som segrare efter att ha besegrat finske Niko Oksanen med 184-160.
 
I helgen spelas stortävlingen Brunswick Euro Challenge i München. Tävlingen är en av Europas största och drar till sig spelare från hela världen. Bland de svenska deltagarna ser det ut att bli runt tio stycken som går till söndagens finalspel.
 
Återigen tar den australiensiske världsstjärnan Jason Belmonte en historisk seger på den amerikanska proffstouren. I natt vann tvåhandsspelaren sin elfte major-titel och 35-åringen har nu flest någonsin. - Jag är så överväldigad just nu, sa han.
 
Under World Series of Bowling på den amerikanska proffstouren PBA vann amerikanen Kristopher Prather sin första titel genom att finalslå BJ Moore i PBA Scorpion Championships.
 
Från och med omgång 18 förändras spelbarheten för lagen i nationella serien och nationella damserien.
 
Alla fyra finska spelare som är på JVM i Paris tog medalj i gårdagens singelspel. Men samtidigt pratas det mycket om de höga resultaten som det nya räknesystemet skapar. - En strike ger alltid trettio poäng, säger finska Peppi Konsteri.
 
Finalspelet i World Series of Bowling på den amerikanska proffstouren är i full gång. Både Cheetah- och Chameleon Championships har avgjorts tidigare i veckan och Dick Allen och Jason Belmonte har tagit var sin seger.
 
Den svenska bowlingtruppen på Special Olympics World Games i Abu Dhabi har samlat på sig 4 guldmedaljer och 2 silver när tävlingarna idag avslutades. - Det har varit underbara dagar med detta kompisgäng, säger Ida Lindberg
 
I Hudiksvall driver LBK Hudik, BK Elan, Sanna BK och Strands BK ett bowlingfritids tillsammans. Samarbetet har än så länge skapat 15 nya bowlare till hallen. - Det här är bowlingfritids, det här gör vi tillsammans, säger Margareta Snäll.
 
Det blir inget mer spel för Martin Larsen och Pontus Andersson i PBA World Championship. Vid cashers round avancerade Martin till en slutlig 24:e plats, medan Pontus ramlade ned till 39:e.
 
Den 23-årige svenske landslagsspelaren Pontus Andersson kommer att göra debut på amerikansk TV där han kommer att representera ”Världen” när de möter USA. - Det har jag inte reflekterat över än, har varit mycket fokus på det runt omkring, säger han.
 


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 

BokaBowling.nu

TeamSthlm
 
 

BITS
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till kansliet@stbf.se

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: kansliet@stbf.se