Hoppa till sidans innehåll

Eklund vann finalen i Sigmalen

08 JAN 2020 12:10
En final som bjöd på fina slagningar och som avgjordes i slutrutorna.
  • Uppdaterad: 08 JAN 2020 12:10

Det är några faktorer som jag ser som avgörande för att nå långt i ett finalspel och att få stå där med ett stort leende som vinnare. Den första är rutin, sen är det att hålla nerverna i styr och att se till att visa övriga att man är där för att vinna. Dessa faktorer fick vi uppleva i årets finalspel i Sigmalen.

Redan i första serien visade finalisterna att de ville vinna, det var många som hade en höga slagningar. Men det var Erik Andersin från Stureby BK som startade med besked då han öppnade med en 300-slagning, imponerande!

Under alla år som Sigmalen spelats så har det varit mycket folk på plats för att följa finalen. I år var inget undantag. Många var där för att heja fram Kevin Westin från Sigma BK som tog sig till finalspelet via högsta enkelserie på 274 (235 utan hcp), som också var hans högsta slagning. Imponerande, ja med tanke på att Kevin är född 2008.

Som brukligt i finalspelet i Sigmalen så kämpade de 20 finalisterna om först, de 12 platser i semifinalen och slutligen de 4 platserna i en karusellfinal. Till karusellfinalen tog sig Dennis Eklund (Stureby BK), Erik Andersin (Stureby BK), Tomas Lind (BK Runan) och Alex Karvonen (BC Cobbers).

En efter en fick Alex, Erik och till sist Tomas ge sig för Dennis Eklund som visade sig vara mannen för kvällen. I sista finalomgången mellan Dennis och Tomas skiljde det till sist endast 5 poäng. Och då hade Tomas ändå 7 strikar, 5 spärrar mot Dennis 6 strikar, 3 spärrar och en miss.

Vi på Eklunds Bowling och Sigma Bowlingklubb vill avsluta med att tacka samtliga deltagare. Vi gratulerar samtliga finalister och riktar ett extra grattis till Erik Andersin för hans 300-slagning.

Ett STORT grattis till årets segrare i Sigmalen – Dennis Eklund!

Skribent: Micke Lindquist
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link