Hoppa till sidans innehåll

Damer i Stockholmsbowlingen

24 APR 2019 22:20
Visst vill vi att damserien ska finnas kvar! Idag finns det ca 2000 licenserade bowlare i Stockholm. Av dessa är 435 damer. 7 damlag i nationella serien är från Stockholm.
  • Uppdaterad: 24 APR 2019 22:20

Med anledning av att antalet lag i damserien minskat så har det aviserats att det finns svårigheter att få ihop ett bra seriesystem.

Under många år och med större intensitet sen årsskiftet så har damer och damlag i seriespel diskuterats flitigt. Enkäter har skickats ut, diskussionsforum på facebook har bildats och använts av drygt 600 damer inom bowlingen. Engagemanget finns, viljan är stor och det finns en kreativitet och stor önskan om att damserien ska finnas kvar och att vi tillsammans ska få fler damer som bowlar. 

Det gjordes en omfattande sammanställning av en arbetsgrupp och det skapades ett dokument som innehöll tips och råd gällande rekrytering. Här kan ni läsa sammanställningen och här finns rekryteringsinspiration.

Vad kan vi göra i Stockholm för att få fler damlag i seriespel? Serierna kommer att anpassas alltmer geografiskt så långt det är möjligt så att resorna blir kortare. Det öppnas en möjlighet att man kan dela ett lag i div 1. Det kanske finns ex 6-8 damer i en klubb, i en hall och samma situation i en annan. Dessa två klubbar kan tillsammans bilda ett lag i div 1. Ett lag i Elitserien eller Allsvenskan kanske har några extra spelare som kan gå ihop med spelare från en annan klubb och bilda ett B-lag i div 1 för att flera ska få möjlighet att spela. 

Vad kan vi tillsammans göra för att få fler damer som spelar bowling? Har ni damer som skulle vilja spela seriespel men ni har inget lag just nu i serien? Maila oss gärna om ni har frågor, tankar och idéer. This is a mailto link

 

Skribent: Annika Kilander
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link