Hoppa till sidans innehåll

Brandbergen satsar på tävling igen

23 APR 2019 21:08
- Det är varken lätt att driva bowlinghall eller tävlingar, säger Perry Larsson som driver hallen i Brandbergen. Vi har storsatsat i flera år både på upprustning av hall och startat ungdomsverksamhet i Haninge Bowlingklubb.
  • Uppdaterad: 23 APR 2019 21:08

Haninge Bowlingklubb blev årets förening förra året i Stockholms Bowlingförbund just för sin framåtanda och sina satsningar.

- Tyvärr är det ändå väldigt tufft ekonomiskt att arrangera tävlingar och få tillräckligt många startande. Att inte ge upp utan fortsätta med tävlingen trots den knappt gått ihop sig tidigare år är mitt bidrag till sportbowlingen i Stockholm, fortsätter Perry.

Hallen och den "gamla" klubben fick i höstas några nya värvningar och Vendelsö BK har fått ny energi, bästa värvningen är från Stureby och heter Stefan Löfström mer känd som Lövet.

I ligan gör Vendelsö slagningar över 7000 nästan varje vecka vilket har resulterat i publiken har hittat hit, det är ett lyft även för hallen och ger merförsäljning.

En frisk fläkt med mycket idéer är Peter Schell som i höstas kom från Hammarby, han har öppnat Facebook sidor, skriver matchreferat, driver träningen, lobbar för hallen samt nu också dragit igång Brandbergen Open. 

- Hans driv och kontaktnät i bowlingvärlden gör att jag vågar satsat i år igen säger Perry, Schell har även fått Jocke Biehl att snickra ihop en oljeprofil åt oss just till årets upplaga. 

Tanken med årets profil som är 40 fot ratio 5.25 är att den inte ska vara för lätt eller för omöjlig, den kommer vara rättvis och passa många. Totalt går hela 26 stycken spelare till final. Bokar man en early bird start blir det 100:- billigare samt tre extra genvägar till finalen som bonus.

http://www.brandbergenopen2019.meriq.se/dynamic/start.asp

-Hoppas vi nu får många startade så tävlingen överlever även nästa år, avslutar hallägare Perry

Skribent: Peter Schell/Kansliet
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link