Hoppa till sidans innehåll

DM-finaler hela nästa vecka

16 MAJ 2019 21:16
Under nästa vecka ska det koras åtta nya distriktsmästare i DM-finalerna som avgörs på Bowlorama.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2019 21:16

394 startade i årets DM. Det är en ökning från förra årets 363 vilket är mycket glädjande. 147 av dessa är kvalificerade till finalspelet under v.21. Om ni ej kan delta så meddela gärna detta. För er som vill följa allt spännande spel så är detta finalschemat på Bowlorama:

Mån 20/5 18.00: Herrar B och Damer B

Tis 21/5 18.00: Veteran Dam och Veteran Herr

Ons 22/5 18.00: Oldboys och Oldgirls

Tors 23/5 18.00: Elit Dam och Elit Herr

Först ut är Herrar B och regerande mästaren Rickard Lindström, BK Scott finns inte med bland årets finalister så det kommer att utses en ny mästare när finalen är över. Det är roligt att se så många av våra klubbar representerade och med 34 tävlingssugna spelare så kommer det bli en spännande final att följa. Marie Lindell från BS23 vann klassen Damer B säsongen 17/18, kan hon följa upp den segern med ännu en titel? Hon har åtminstone chansen då hon återigen kvalificerat sig till finalspelet tillsammans med 20 andra. 

På tisdagen är det veteranklasserna som kliver in på Bowlorama för att fajtas om medaljerna. Förra året vann Hammarbys Altti Mattila guldet. I år kommer det bli en ny segrare bland de 21st startande herrarna. Veteran damer är en ny klass from i år och där blir det kamp om medaljerna direkt mellan Eva, DN/Expressen och Sollentuna som har varsin spelare i finalen. 

Tureberg och Hammarby hade vinnarna i Oldboys respektive Oldgirls förra året. Kommer dessa klubbar försvara sina titlar? Åke Adelstrand från Tureberg har själv chansen medans Hammarby får lita på årets representant, Mia Johansson istället för förra årets Ann-ki Larsson Carlsson. Oldboys brukar vara en tuff klass och även i år ser vi många toppspelare i startlistan. 

Elit dam och Elit herr startar sin final redan på måndag i finalsteg 1 men allt kommer att avgöras på torsdagen i finalsteg 2. Finalfälten ska vara fyllda och inte förrän på måndagskvällen vet vi vilka som har chansen att bli mästare i dessa båda klasserna. Just nu har M-P, AIK och Stureby representanter i herrklassen. Sundbyberg och Eva har fyra spelare vardera i damklassen. 

Här är profilerna som ska utmanas:

DM-profil Elit herr

DM-profil Elit dam

DM-profil övriga klasser

Vi önskar alla lycka till och så hoppas vi på stor tillströmning av publiken! 

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link