Hoppa till sidans innehåll

Beslut om fortsättningen av höstens aktiviteter

13 NOV 2020 17:11
Med anledning av att Svenska Bowlingförbundet tagit nytt beslut kring nationella serien så meddelar Stockholms Bowlingförbund att vi följer SvBf:s beslut parallellt kring våra egna aktiviteter.
  • Skapad: 13 NOV 2020 17:11

Med anledning av det beslut som tagits av Svenska Bowlingförbundet så har Stockholms Bowlingförbund beslutat att följa samma inriktning gällande Stockholmsligan, DM-tävlingar och övriga arrangemang och aktiviteter. Våra verksamheter pausas till 31/12. Vi återkommer med besked under tiden. Ta hand om er och varandra

Detta beslut tillkännagavs under fredagen från Svenska Bowlingförbundet:

Nyheten på swebowl

Till föreningar och distrikt,

På grund av att de utökade lokala restriktionerna nu påverkar allt seriespel så har förbundsstyrelsen på sitt möte igår fattat beslut om nationella serien och 3-manna SM.

Beslut om nationella serien Svenska Bowlingförbundet har beslutat att skjuta upp alla matcher i nationella serien med start redan i dag till och med den 31 december 2020. En huvudorsak är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna råden att alla serier i den nationella serien berörs.  

Just nu har 18 regioner av totalt 21 infört dessa skärpta och då samtliga serier i den nationella serien berörs valde styrelsen igår kväll att skjuta upp samtliga matcher i den nationella serien till och med den 31 december 2020. Beslutet gäller från idag och påverkar därmed helgens omgång 8. Beslutet om att skjuta upp alla matcher gäller dock inte distriktsserierna där förbundet rekommenderar distrikten att följa sin respektive regions allmänna råd som i dagsläget inte är lika i alla regioner.  

Datumet för hur länge alla matcher i den Nationella serien ska skjutas upp kan komma att förändras beroende på den situation som råder i landet gällande pandemin. Nytt beslut tas av förbundet den 18 december.  

Övrigt tävlingsspel Vad gäller övrigt tävlingsspel och genomförande av träning har arrangören och föreningen ett ansvar att förhålla sig till de skärpta råden som respektive region informerar om och att följa förbundets rekommendationer.  

Spelare som spelar i en förening/lag som ligger utanför en region med skärpta råd, omfattas också av råden. Det finns ett undantag för yrkesverksamma idrottare som kan fortsätta träna och tävla. Definitionen av yrkesverksamma idrottare beskrivs av Riksidrottsförbundet, RF, och kan hittas via länk från swebowl.se:s speciella infosida med aktuell information om covid-19 och bowling.  

3-manna SM och DM I går beslutade även Riksidrottsförbundet att ställa in SM-veckan i Borås i början av februari 2021 där Svenska Bowlingförbundets 3-manna SM skulle avgöras. I och med det beslutet och situationen med de skärpta allmänna råden som nu gäller ute i landet tog styrelsen i Svenska Bowlingförbundet samma dag beslutet att 3-manna SM ska avgöras men att finalspelstegen skjuts upp till våren vid ett ännu ej fastställt datum. Samtidigt får distrikten förlängd kvaltid fram till den 31 januari 2021 och ges därmed en bra möjlighet att genomföra sina DM-kval.  

Finalorterna kvarstår i nuläget med SM-finalsteg 1 i Fyrishovs Bowlinghall i Uppsala för damerna och Bowl-O-Rama i Stockholm för herrarna. 

Svenska Bowlingförbundet hoppas med detta att det kan skapa en tydlighet i vad som gäller under dessa utökade restriktioner och vi hoppas naturligtvis att seriespel och annan verksamhet kan komma igång igen så snart som möjligt.

Svenska Bowlingförbundets kansli

Skribent: StBf
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: 08983445
E-post: This is a mailto link