Hoppa till sidans innehåll

Individuell tävling för unga bowlare

17 JAN 2020 19:57
Den 8 februari är det dags för Challenger Grand Prix 2020 att sätta igång igen. Nyhet för i år är att vi vill införa en ny klass för de upp till 12 år.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2020 19:57

I GP 2020 spelas fyra tävlingar i vilka man samlar poäng i barometern. Vi inför en ny klass för de upp till 12 år. Hoppas vi får med oss så många unga bowlare som möjligt. Pokaler och medaljer i deltävlingarna. De sex främsta i barometern i respektive klass går till final som spelas 17/5 12.00 och där delar vi ut priser till alla finalisterna.

Varje tävling har två-tre starttider och spelas europeiskt över fyra serier. Ingen final spelas i deltävlingarna. Läs mera om formatet här

Licenskrav

För att få deltaga i Grand Prix-touren krävs Bowlinglicens A, B eller T med tillägget Junior eller Ungdom (t.o.m. det år spelaren fyller 21). Tävlingen är öppen för samtliga juniorer och ungdomar som önskar deltaga, även utanför distriktet.

Klasser

Open Tjejer/Killar - Gemensam openklass där tjejer får 8p hcp/serie
Hcp Tjejer - Tjejklass med hcp.*
Hcp Killar - Killklass med hcp.*
Upp till 12 - Gemensam klass utan hcp
(Man kan välja att spela i openklassen eller hcp-klassen även om du är upp till 12)

*Hcp baseras på spelarens snitt för rullande helår som hämtas fem dagar före första startdagen för respektive deltävling, och fem dagar före semifinalen för både semifinal och final. Hcp är 70% av differensen mellan 210 och spelarens snitt, max 91 poäng. Nya spelare(utan snitt i BITS) får 70 poäng i hcp.

OBS! Spelaren blir kvar i den klass, Open, Hcp eller upp till 12 som denna deltar i vid sin första deltävling för säsongen. Det är inte möjligt att ställa upp i mer än en klass under samma säsong och det är inte heller möjligt att byta klass under säsongen.

Anmälan

Anmälan görs via Internet. Spelare kan anmäla sig individuellt eller genom sin förening. Observera att anmälan är bindande. Spelare som inte dyker upp till överenskommen starttid faktureras startavgiften. Vid frågor kontakta kansliet via mail.

Startavgift 170 kr per person

LYCKA TILL 

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link