Hoppa till sidans innehåll

Träffa en stjärna

18 APR 2021 21:35
Under söndagen hade bowlingtjejerna i Stockholm chansen att få träffa riktiga bowlingstjärnor då förbundskapten Robert Andersson tagit med sig Joline Persson Planefors och Josefin Hermansson till Bowl-O-Rama.
  • Uppdaterad: 18 APR 2021 21:35

En riktig höjdarsöndag för bowlingintresserade tjejer som fick ta del av landslagsstjärnornas historia, hur hittade dom till bowlingsporten, varför blev de framgångsrika bowlingstjärnor och hur de nått sina framgångar. Personlig och intressant inledning där Josefin och Joline delade med sig av sina personliga och rätt så olika stories till hur just de fick vara en del av det framgångsrika VM-laget senast. Josefin tog VM-guld i 2-manna vid senaste VM och Joline knep ett silver i ALL-event under samma VM. Det går att nå toppen via olika vägar och för båda tjejerna har det bitvis varit tufft och utmanande. Erfarenheter och spännande historier om hur andra lyckats är något som är viktigt att bära med sig som ung tjej i sin satsning.

20210418_111433.jpg

De deltagande tjejerna kom från Sigma, Sundbyberg, AIK, Stureby och Prime. Så glädjande att se att vi har så många unga tjejer som bowlar i våra hallar i Stockholm. 

Tillsammans med Svenska Bowlingförbundet ville vi ge tjejerna som deltog inspiration, motivation och en möjlighet att få träffa riktigt duktiga bowlingstjärnor som skulle presentera hur det är att spela bowling på allra högsta internationella nivå.

 

Det blev mycket spel, en hel del prat i just mötet att träffa en stjärna och alla fick chansen att bowla med en bowlingtjej som tagit medalj på ett VM. 15 tjejer deltog i arrangemanget och vi har många duktiga unga tjejer i Stockholm som njöt av att få bowla tillsammans och att få möjligheten att träffa dessa framgångsrika tjejer som verkligen är förebilder och ambassadörer för svensk bowlingsport. Vi hoppas detta ska inspirera och motivera till ännu mer träning, mer utveckling och framför allt en ännu större nyfikenhet kring bowlingens alla spännande utmaningar. Vi är så glada och tacksamma för möjligheten att få presentera bowlingens stjärnor på närmare håll för tjejerna i Stockholmsklubbarna. Vi hoppas på en uppföljning och att träffen ska leda till många många fler bowlingtimmar för de unga tjejer som tog chansen att delta. Stort tack till Robert, Joline och Josefin för en härlig och inspirerande dag på Bowl-O-Rama! 

Skribent: Annika Kilander
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: 08983445
E-post: This is a mailto link