Hoppa till sidans innehåll

Välkomna till Stockholmsligan 20/21

18 APR 2020 15:13
Säsongen 19/20 avslutades tidigare än önskat, vilket gör att vi ser extra mycket fram emot kommande seriespel. Ambitionen är att arrangera ligaspel säsongen 2020-2021 som vanligt.
  • Uppdaterad: 18 APR 2020 15:13

Med anledning av den pågående Covid19-pandemin, kan seriestarten behöva justeras. Vi återkommer efter den 1 augusti med besked om det kommer att ske någon justering av startdatumet. 

Ligan är helt frikopplad från Nationella Seriesystemet. Föreningar med lag i både Nationella serien och i Stockholmsligan behöver därför inte bekymra sig om F-lagsregler i distriktsserien.

Ligan är rak med 8-12 lag per serie i dubbel- eller trippelmöten. (I vanliga fall sker upp-/nedflyttning av de två bästa respektive sämsta lagen i divisionen sker inför ny säsong). Dock så ser serieindelning likadan ut som inför seriestarten 19/20 pga att vi avslutade säsongen i förtid. 

I de två högsta divisionerna, Stockholmsligan 1 och 11, spelas slutspel efter att grundserien av avslutad. Serieansvarig har rätt att ändra serieindelningen, att lägga en match per omgång såväl som dubbelmatcher samt att tidsätta matcher på vardagkvällar. Antalet divisioner kan ändras beroende på hur många lag som anmäler sig. 

Stockholmsligan spelas inom distriktet med dispens för lag från närliggande orter såsom till exempel Södertälje, Norrtälje och Uppsala. Serien tillåter både herrlag, damlag och mixade lag!

Stockholmsligan tillämpar generellt samma regler som SvBF gör vid seriespel, alltså i enlighet med Blå Boken. Då serien är godkänd av SvBF är den kopplad till ranking-systemet och genererar rankingpoäng för de som spelar. A- eller B-licens krävs.

Lag som förra året spelade i Stockholmsligan har en tillsvidareanmälan och behöver därför inte anmäla sig igen om de inte vill göra någon förändring. Nya lag ska anmälas senast 27 maj 2020. Eventuell avanmälan görs till kansliet också senast 27 maj 2020, med klubbens underskrift (ordf./sekr./kassör).

Vi hoppas att vi tillsammans med det Nationella Seriesystemet ska ha tillräckligt intressanta erbjudanden för att ni som vill spela seriespel också får göra det där ni tycker att det passar er bäst.

Om Du har frågor inför din förenings anmälan är du välkommen att kontakta vår Serie- och tävlingskommitté alternativt vårt kansli.

Serie- och tävlingskommitténs ordförande, Gert Sundin: This is a mailto link

Kansliet: This is a mailto link

Vi ses i en hall nära dig

Information

Anmälningsblankett

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link