Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBF


Nu är det dags att nominera ungdomar födda 1a januari 2001, eller senare, till Team Sweden Youth Academy 2020/2021.
 

Träningstips

(2020-04-09 09:01)
Svenska Bowlingförbundets Tränings- och utvecklingsansvarige Johan Ekström tipsar om hur du kan träna, i din bowlinghall, eller hemma, under det ovanliga uppehållet. - Passa på att träna på allt det där du har gått och funderat på, säger han.
 
33-årige Tim Davidsson i BK Joker tyckte att de hände för lite på sin hall, så han började dra igång ungdomsverksamhet, vuxenträning och hall-liga. Nu får han betalt för det. - Mitt mål är att komma upp i en halvtidstjänst, säger han.
 
Junior-europamästare i singel 2013 och Masters 2014; Junior-världsmästare 2014 i dubbel med Markus Jansson; och Europamästare i lag förra sommaren 2019, Nässjösonen Pontus Andersson är månaden mästare.
 
Efter Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer om att flytta tävlingar har Svenska Bowlingförbundets styrelse nu beslutat om att ge generell dispens för att flytta tävlingar.
 
Många bowlare har just nu lite tid över som de inte riktigt vet hur de ska använda. Varför inte då ta och gå en distansutbildning från SISU? - Det kan vara bra inför hösten, säger Peter Lagerroos på Svenska Bowlingförbundet.
 

EM flyttat till januari

(2020-04-02 11:46)
Europeiska bowlingförbundet har nu gått ut med att både damernas- och herrarnas europamästerskap är flyttat till januari 2021. - Det kommer bli en väldigt svår uttagning, säger förbundskapten Patrick Backe.
 
Uppdaterad 2 april: Rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och RF säger att ”alla matcher, cuper, träningsmatcher och tävlingar ska skjutas upp”. - Det är förstås tråkigt att idrottens tävlingsverksamhet skjuts upp, säger Björn Eriksson.
 
Lars-Göran Hallström såg att det fanns mycket para-bowlare i hallarna runt omkring Hedemora, men inget som band dem samma. - Vi startade helt enkelt en tour med fyra deltävlingar, säger han.
 
Organisationen bakom Europamästerskapen för juniorer, som skulle spelats i påsk, har nu satt nya datum på mästerskapet. Planen är att det ska spelas 9 – 17 oktober istället. - Väldigt skönt att man vet datumen, säger Hanna Engberg.
 
Regeringen förbjuder alla sammankomster där fler än 50 personer deltar. Det gäller även idrottstävlingar och kan därmed komma att påverka bowlingtävlingar.
 
Folkhälsomyndighetens senaste rekommendation är att träna, men att träna säkert genom att följa några enkla regler.
 
Idag öppnar ansökan till det nya bidraget: Projektstöd för barn och ungdomar som ersätter det tidigare Idrottslyftet. - Vi har fem kriterier som vi jobbar med, säger Marianne Norberg på Svenska Bowlingförbundet.
 
Coronaviruset medför stora problem för bowlinghallarna runt om i Sverige. Så här kan ni bowlare bidra. - Gör det lilla extra, de som har möjlighet. Många bäckar små. Och stanna hemma om ni är sjuka, säger Daniel Rönnbäck, ordförande i SBHF.
 
Ordföranden i Riksidrottsförbundet: Björn Eriksson går ut och lugnar den svenska idrottsrörelsen i ett pressmeddelande. - Våra 19 000 föreningar och 880 000 ledare ställer upp och gör det bästa av en svår situation, säger han.
 


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till kansliet@stbf.se

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Ankdammsgatan 24B
171 43 Solna

Kontakt:
Tel: +468983445
E-post: kansliet@stbf.se