Hoppa till sidans innehåll

Seriespel


Specifika regler och rekommendationer kring seriespelet finns att läsa i Blå Boken kapitel D. Reglerna gäller för Nationella serien men Stockholmsligan tillämpar samma regelverk om inte annat framgår av stbf.se. Frågor gällande nationella serien och tillhörande kvalspel besvaras av SvBF This is a mailto link medan frågor rörande Stockholmsligan med fördel kan ställas till This is a mailto link eller direkt till serieansvarig This is a mailto link.

Vad gäller vid flytt av match?

Förening eller hall som önskar flytta en match efter att tidästtningen fastställts för säsongen(vanligen i början av augusti) ska i god tid ansöka om detta på för ändamålet avsedd blankett. Blanketten ska vara fullständigt och korrekt ifylld för att ansökan ska behandlas. Matchen anses officiellt flyttad när den nya tiden finns att se i BITS.

Klicka här för att komma till formuläret.

Administrerande organ (dvs. respektive seriekommitté i SvBF för Nationella serien och StBf för Stockholmsligan) har rätt att på eget initiativ ställa in, skjuta upp eller flytta en match när omständigheterna kräver det.

Visa svar


Dölj svar


Varför är det olika sätt för betalning i Stockholmsligan och Nationella serien?

Tidigare betalade alla lag sin egen del av matchen oavsett om det var hemma eller borta. SvBF beslutade att ändra detta till att hemmalaget betalade för matchen för att underlätta hanteringen för föreningarna, vilket StBf också följde efter i Stockholmsligan. Vid StBf:s årsmöte kort därefter kom dock ett motion om att betalsystemet skulle återgå till det "gamla sättet" i Stockholmsligan, vilket gillades av årsmötet.

Visa svar


Dölj svarKöp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: 08983445
E-post: This is a mailto link