Säsongens finalhelg i GP genomförd i Sundbyberg!

Stockholm Junior Challenger Grand Prix är en tävling/utmaning som växte fram i slutet av 90-talet. Än idag lever den och efter en härlig finalhelg så känns den mer aktuell än nånsin, drygt 25 år senare. 2023-2024 ökade vi i antalet unika startande och flera ungdomar testade vår instegstävling för första gången. Det finns så mycket kamratskap, spelglädje och gemenskap kring dessa utmaningar, det värmer verkligen i hjärtat. Framtiden är ljus och vi har flera hallar/klubbar på gång.

De första finalerna drog igång kl 12:15 på Lördagen med U12 och Ungdom Killar:
I finalen av U12-klassen fanns det spelglädje, kämpaglöd och mycket fin bowling från våra yngsta deltagare. Matchspel 7 serier med bonus gav oss mycket spänning ända in i slutrutorna.
Till sist kunde Teo Björk från BK Rosen behålla sin position från förra årets final och vinna återigen. Tvåa kom Isak Eriksson Yngström, Pergamon och på tredje plats hittar vi Stångas Edvin Larsson.

Även i klassen Ungdom Killar så var det jämnt och spännande ända till sista slagen. En bra, välspelad och jämn final, vad mer kan man önska en varm sommardag? Det var de tre spelarna som blev topp 3 som turades om att ha första platsen under hela matchspelet.
Det blev Tobias Andersson, Vendelsö som vann till sist, tvåa blev Rosens Måns Lingvall strax före en annan Rosenspelare, Svante Bergström.

Klockan 10:00 på Söndagen var det så dags för finaler för Junior Tjejer och Junior Killar:

I klassen Junior Tjejer hittar vi helgens högsta spelarsnitt där Sigmas Olivia Stattin snittade 230 och ledde från serie 2. Hon landade till sist på 1610 poäng i ren slagning, på sju serier!
Engla Cotera Nilsson, Stureby kom 2:a och Sundbybergs Mirinda Melin knep en 3:e plats.
Många duktiga tjejer som visar prov på att träning ger resultat.

I Junior Killar blev det många jämna och spännande matcher under matchspelet. Helt avgjort var det faktiskt inte förrän i sista seriens slutrutor. Jättespännande.
Segrare blev Sundbybergs David Söderlund Bejeryd före Emil Löfström, Vendelsö och på tredje plats kom ännu en Sumpanspelare, Charlie Veabråten Andréasson.

Helgens sista Final var för Ungdom Tjejer och den inleddes klockan 12:15 på Söndagen:

Ungdom Tjejer genomförde en final med 6st spelare. En mera svängig final där det blev många jämna matcher och spelarna fördelade bonuspoängen ganska jämnt.
Segrade gjorde till sist Sigmas Julia Luiro som vann fyra av sina fem matcher. Strax efter hittar vi Karin Johansson, AIK och på tredje plats kom Nina Hellsten, UBC 90.

Vi hoppas att ungdomar från närliggande distrikt och klubbar kommer till våra GP-tävlingar under kommande säsong. Att utöka och utveckla är viktigt!

Tack till Gotlands Bowlingförbund och de föreningar från Gotland som reser så ofta för att delta i våra aktiviteter. Ledare och ungdomar som engagerar sig så mycket i vår sport är oerhört betydelsefulla. Vi är så glada för att ni vill vara med!

Stort tack till Sundbybergs Bowlinghall, och tack till er alla för det arbete som ledare, tränare, hallar och föreningar gör varje säsong, varje månad, varje vecka, varje dag.
Till alla ungdomar och juniorer, ni är helt fantastiska och vi är så glada för att ni vill delta i utmaningar, tävlingar och läger.