Seriespelsinfo Stockholmsligan

Välkomna till Stockholmsligan 2023/2024

Nu är ligan igång!

Stockholmsligan hade säsongen 2022-23 3 divisioner för 8-manna och 2 divisioner för 4-manna. Den är helt frikopplad från Nationella Seriesystemet. Föreningar med lag i både Nationella serien och i Stockholmsligan behöver därför inte bekymra sig om F-lagsregler i distriktsserien.

Ligan är rak med 8-12 lag per serie i dubbel- eller trippelmöten. I vanliga fall sker upp-/nedflyttning av de två bästa respektive sämsta lagen i divisionen sker inför ny säsong. 

I de två högsta divisionerna, Stockholmsligan 1 och 11, spelas slutspel efter att grundserien av avslutad. Serieansvarig har rätt att ändra serieindelningen, att lägga en match per omgång såväl som dubbelmatcher samt att tidsätta matcher på vardagkvällar. Antalet divisioner kan ändras beroende på hur många lag som anmäler sig.

Stockholmsligan spelas inom distriktet med dispens för lag från närliggande orter såsom till exempel Södertälje, Norrtälje, Uppsala och Bålsta.

Serien tillåter både herrlag, damlag och mixade lag! Dessutom så uppmuntrar vi gärna till samarbeten inom klubbar på exempelvis hemmahallen så att fler får möjlighet att delta i seriespel. Nu hinner ni etablera detta innan anmälan ska göras. Stockholmsligan tillämpar generellt samma regler som SvBF gör vid seriespel, alltså i enlighet med Blå Boken. Då serien är godkänd av SvBF är den kopplad till ranking-systemet och genererar rankingpoäng för de som spelar.

Lag som förra året spelade i Stockholmsligan har en tillsvidareanmälan och behöver därför inte anmäla sig igen om de inte vill göra någon förändring. Nya lag anmäls senast 30 juni 2023. Eventuell avanmälan görs till kansliet också senast 30 juni, med klubbens underskrift (ordf./sekr./kassör).

Vi hoppas att vi tillsammans med det Nationella Seriesystemet ska ha tillräckligt intressanta erbjudanden för att ni som vill spela seriespel också får göra det där ni tycker att det passar er bäst.

Om Du har frågor inför din förenings anmälan är du välkommen att kontakta vår Serie- och tävlingskommitté alternativt vårt kansli.

Vi ses i en hall nära dig

Social media

https://www.instagram.com/bowlingstockholm?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==